Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo U20 dobila Kosanc/Mugerli

Favorita pri mlajših članih, državna članska podprvaka Kosanc Miha/Mugerli Benjamin (Klub moderne odbojke), sta več kot upravičila vlogo prvih nosilcev in suvereno, brez izgubljenega niza osvojila naslov državnih prvakov.

Vir; Objavljeno na spletni strani Odbojkarske zveze Slovenije;https://odbojka.si/index.php?st=arhiv-novic&kategorija=odbojka%20na%20mivki

Preddvor, 12. avgust 2024 – Sedem klubov z dvanajstimi ekipami je nastopilo na državnem prvenstvu v odbojki na mivki za mlajše članice do dvajset let. Pri mlajših članih je skupno nastopilo osemnajst ekip iz osmih klubov odbojke na mivki. Favorita pri mlajših članih, državna članska podprvaka Kosanc Miha in Mugerli Benjamin (Klub moderne odbojke), sta več kot upravičila vlogo prvih nosilcev in suvereno, brez izgubljenega niza osvojila naslov državnih prvakov. Pri mlajših članicah sta novi državni prvakinji Kalar/Ferlež (ŠD Ludus/OK Celje), ki sta le v finalu oddali niz drugouvrščenima Blatnik/Kodrun (OK Celje). Drugo uvrščena pri mlajših članih sta Radovanović/Prevorčnik (Klub moderne odbojke), ki sta se v finale zanesljivo, za poznavalce to ni bilo presenečenje, uvrstila brez oddanega niza, v velikem finalu sta pač morala priznati premoč izkušenejšima klubskima soigralcema.

Prvenstvo Fitko Beach Open U20 2024 je potekalo v ekstremnih vremenskih razmerah v Fitko centru Preddvor, v soboto, 10., in v nedeljo, 11. avgusta. V soboto, 10. avgusta, so mlajši člani odigrali predtekmovalni del, vse do polfinala, po sistemu dvojne eliminacije, z odmorom sredi dneva zaradi ekstremnih temperatur. Mohar/Jakše (ŠD Otok Kostanjevica na Krki) sta se po začetnem porazu skozi repasaž uvrstila v polfinale, kjer sta bila poznejša zmagovalca Kosanc/Mugerli previsoka ovira. A v malem finalu za tretje mesto sta Mohar/Jakše pokazala najboljšo igro na prvenstvu in zanesljivo v dveh nizih premagala ekipo Pigarev/Sirnik (Klub moderne odbojke). Radovanović/Prevorčnik sta par, ki je deloval najbolj usklajeno skozi celotno prvenstvo in se brez praske uvrstil v nedeljski polfinale. V drugem polfinalu sta, v neposrednem spletnem prenosu prek www.beachvolley.tv, premagala klubska soigralca, ekipo Pigarev/Sirnik, ki se je za polfinale morala najbolj potruditi, po dveh začetnih zmagah v treh nizih, in skozi repasaž po porazu proti poznejšima zmagovalcema, ekipi Kosanc/Mugerli. Kosanc/Mugerli nista niti za trenutek dovolila presenečenja in sta na vseh srečanjih z nasprotniki pokazala vsaj za stopnjo višji nivo igre. Igrala sta, kot pove že naziv njunega kluba (Klub moderne odbojke), moderno odbojko na mivki, s številni raznolikimi akcijami v napadu in zanesljivo osvojila naslov državnih prvakov pri mlajših članih. Le na začetku drugega niza v velikem finalu sta Kosanc/Mugerli, sicer tudi klubska soigralca v dvoranski odbojki v OK Črnuče, dopustila vodstvo parih točk nasprotnikoma, ekipi Radovanović/Prevorčnik, potem mirno prestavila v višjo prestavo in zanesljivo osvojila naslov državnih prvakov. Za sabo imata izjemno sezono, drugo mesto na članskem državnem prvenstvu, deveto mesto na evropskem prvenstvu do dvajset let in za povrh še naslov državnih prvakov v tej starostni kategoriji.

Celoten članek na; https://odbojka.si/index.php?st=stran_novice&id_novice=24659

Oglejte si tudi