Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
36°C
19°C
Oceni objavo

BOIGRAD NA MORU - LETOŠNJI CILJ ČLANOV DU KANAL

Letošnje leto je vse prej kot običajno, saj nas dež neumorno namaka. Sonce pa se le tu pa tam odloči pokukati izza oblakov in posušiti kako lužo, zato izgledi za letošnje poletne počitnice niso bili ravno obetavni. Pa vendar so se zadnji trenutek stvari zasukale v naš prid. To je zagotovo »zrihtala« naša Sonja, ki poleg zanimive destinacije,  vedno uspe v paket vključi tudi odlično vreme.

Še dobro, da je bil točno določen dan in ura odhoda, sicer bi še danes v skrbeh razmišljala, kaj vse je potrebno postorit pred odhodom in kaj vse je nujno treba strpati v kovčke. Z nekaj drobnimi zapleti nama je le uspelo pravočasno priti do avtobusa, ki je že, naložen s prtljago in dobro razpoloženimi dopustniki, čakal na avtobusni postaji v Kanalu. In smo krenili na pot! Na običajnih postajališčih smo vkrcali še potnike iz Deskel, Solkana, Nove Gorice in Razdrtega.

V Novi Gorici nas je pozdravil Relaxov vodič Robert.  Zaradi velikega števila prijavljenih, je bilo potrebno avtobusu dodati še kombi. Dobre izkušnje iz preteklih let, ki so najboljša reklama, so privabile v našo družbo, poleg vsakoletnih tudi take, ki so se letos prvič odločili, da se nam pridružijo.

Biograd na Moru se je kopal v soncu, ko smo kmalu po dvanajsti uri prispeli na cilj. Hotel Adrija, v katerem smo se namestili, je sicer nekoliko oddaljen od morja, a sprehodek do njega je bil kar dobrodošel. Ponudba »all inclusive« paketa, je v naše želodčke mimogrede zvabila preveč kalorij. Morje je bilo prijazno toplo in čisto, zato smo se ga do sitega naužili. Tudi sonca je bilo več kot dovolj. Za tiste malo težje gibljive pa je bil ob hotelu na voljo bazenski kompleks z udobnimi ležalniki. Vabila je tudi prelepa promenada tik ob morju, ki nas je pripeljala v prijazno staro dalmatinsko mesto z burno zgodovino, ki utripa s poletjem in vsem kar sodi zraven.  Relaxov animator Robert je poskrbel, da nam ni bilo dolgčas, saj je za nas vsak dan pripravil kako urico druženja ob športnih igrah, zvečer pa smo, ob kozarčku hladne pijače na hotelski terasi poklepetali in se zavrteli ob plesni glasbi. Doživeli smo tudi pravi navijaški večer ob spremljanju nogometne tekme med Slovenijo in Anglijo. Zadnji večer smo zaključili z Relaxovo tombolo z mamljivim nagradami. Preden smo se spet vkrcali na avtobus, je Klaudi, tako kot že vrsto let, s skupinsko fotografijo ovekovečil spomin na letošnje počitnice, za kar se mu lepo zahvaljujemo. Vrnili smo se polni dobre energije. V ta mozaik je vsak prispeval svoj košček s prijaznostjo, potrpljenjem in pozornostjo. Marsikdo bi rad ostal še kak dan, pa saj bo kmalu december, ko nas bo Sonja povabila novim poletnim dogodivščinam naproti.

Nevenka Malnič

Oglejte si tudi