Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Župan na novinarski konferenci naznanil pestro Jeseniško poletje 2024

Župan mag. Peter Bohinec je na novinarski konferenci v Kolpernu na Jesenicah predstavil pisano paleto dogajanj in aktivnosti, ki jih bo ponujalo bližajoče se Jeseniško poletje 2024. Glavna usmeritev, ki je vodila Občino Jesenice in organizatorje posamičnih prireditev pri pripravi poletnega dogajanja, je bila poskrbeti za vsebine, ki bodo pritegnile in zabavale čim širši krog generacij, torej tako mlade kot starejše. Rezultat je 40 dogodkov, ki bodo zadovoljili vse okuse. Vstop v koledar dogodkov bo 1. junija tradicionalno odprla Kulturna mavrica, kjer so bodo predstavila etnično pisana kulturna društva z Jesenic. Vrhunec dogajanja bodo trije koncerti priznanih izvajalcev. Vse prireditve so brezplačne.

Kaj vse lahko občani in drugi obiskovalci pričakujejo med vročimi poletnimi dnevi? Na sporedu bodo:  zabavni program, kulturni navdihi, športne aktivnosti, kulinarična doživetja … Če razkrijemo glavne glasbene atribute – 29. junija 2024 bo v Muzeju na prostem na Stari Savi (pokrita tržnica Jesenice) nastopila znana sarajevska glasbena skupina Hari Mata Hari, 19. julija bo Muzej na prostem s svojimi melodijami preplavil pop band Crvena jabuka, ki ravno tako prihajajo iz Sarajeva, 30. avgusta pa bo na oder stopila hrvaška izvajalka Lidija Bačić.

Ob letošnji 30-letnici prijateljstva z nemškim mestom Nagold bo 15. junija uradno odprtje Trga prijateljstva na Plavžu, slab mesec kasneje, 13. julija, pa na Jesenice prihaja Slovenska olimpijska bakla kot znak prihajajočih poletnih Olimpijskih iger v Parizu.

Kulturno zabavni program pripravljajo tudi v Gornjesavskem muzeju Jesenice, kjer pripravljajo vrsto dogodkov v sodelovanju z Glasbeno šolo Jesenice. Že 3. junija bodo Staro Savo poživili baletni plesalke in plesalci s svojo predstavo.

Podrobnejši program prireditev si lahko ogledate na turistični spletni stranpoletjei občine Jesenice: visit.jesenice.si pod zavihkom Jeseniško poletje ali na povezavi.

Oglejte si tudi