Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Začetek prenove Zdravstvenega doma Jesenice

Osnovno zdravstvo Gorenjske je v sodelovanju z Občino Jesenice pričelo z obnovo Zdravstvenega doma Jesenice. Izvajalec je z gradbenimi deli začel v juliju 2024, z njimi pa bo zaključil v začetku leta 2025. Obnova bo vključevala energetsko sanacijo, prenovo notranjih prostorov ter nakup potrebne notranje pohištvene opreme.

Osnovno zdravstvo Gorenjske je skupaj z Občino Jesenice pristopilo k izdelavi projektne dokumentacije za celostno prenovo Zdravstvenega doma Jesenice (stavba na Cesti maršala Tita 78a) že v letu 2022, saj je želelo zagotoviti pogoje za nadaljnji razvoj zdravstvene dejavnosti v občini. Takrat je pridobilo gradbeno dovoljenje za predvidene posege.

Prenovljeni Zdravstveni dom Jesenice bo zagotovil pogoje za izvajanje preventivnih zdravstvenih programov oziroma vzpostavitev in delovanje novega Centra za krepitev zdravja (CKZ) ter Centra za duševno zdravje odraslih (CDZO), kar bo prispevalo k izboljšanju zdravja prebivalcev občine Jesenice. Prenova bo vključevala tudi energetsko sanacijo stavbe, ki bo izboljšala stanje na področju rabe energije, zmanjšala porabo energije in s tem tekoče obratovalne stroške.

Občina Jesenice bo sofinancirala 1.643.920 evrov

Vlada Republike Slovenije je maja 2023 določila pogoje za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti v Republiki Sloveniji na podlagi neposrednih pogodb, ki bodo sklenjene z občinami (so)ustanoviteljicami javnega zdravstvenega zavoda. Ti pogoji določajo sofinanciranje investicij v objekte zdravstvenih domov, zdravstvenih postaj ali zdravstvenih ambulant oziroma v opremo, ki bo namenjena izvajanju zdravstvene dejavnosti na primarni ravni. Namen tega je ustvariti enake pogoje za zadovoljevanje skupnih potreb prebivalcev v skladu z razvojnimi cilji države na primarni ravni zdravstvene dejavnosti in zagotoviti manjkajoče površine ali prostore, ki se uporabljajo za izvajanje zdravstvene dejavnosti.

Med upravičene stroške se štejejo vsi stroški izvedbe gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del v novogradnje ali obnove objektov in stroški nabave opreme. Predvideni znesek sofinanciranja za Občino Jesenice znaša 1.643.920 evrov.

Vir: jesenice.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi