Logo MojaObčina.si
DANES
35°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Udeležba na 4. mednarodni izmenjavi projekta InnoCom v Bukarešti

Partnerji in deležniki projekta InnoCom, ki je sofinanciran iz programa Interreg Europe, smo se 18. in 19. junija zbrali na medregionalnem srečanju in študijskem obisku v Bukarešti. Tekom srečanja so nam predstavniki lokalnih in nacionalnih agencij ter ministrstev predstavili dobre prakse s področja podpore in komunikacije z MSP.

Gostiteljica, Regionalna razvojna agencija Ilfov iz Bukarešte je poskrbela za zanimiv program študijskih obiskov Gospodarske zbornice v Bukarešti,  Impact Huba, ki podpira startupe in NOD Makerspacea, co-working prostora za obrtnike.

Po mnenju večine udeležencev je največji vtis pustilo Ministry of European Investments and Projects, ki preko nedavno razvite platforme https://oportunitati-ue.gov.ro/en/ uporabnikom na enem mestu nudi dostop do vsakodnevno ažurirane zbirke vseh razpisov, tako nacionalnih kot tudi tistih, katerih prijava poteka direktno na Evropsko komisijo, in to v 4 različnih jezikih. Platforma omogoča tudi iskanje partnerjev ter pomoč v primeru težav z uporabo.  

Udeleženci srečanja smo dobili vpogled v različne pristope k podpori podjetništvu, iz katerega lahko črpamo ideje za izboljšave na domačem terenu.

Zapisala: Maja Tomažič

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi