Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Mlada stiška čebelarka okronana za 6. Medeno kraljico Slovenije

Letošnji mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, ki je potekal med 24. in 29. avgustom v Gornji Radgoni, je za čebelarje Čebelarskega društva Stična imel poseben pomen. Na 62. sejmu Agra so namreč za naslednji dve leti okronali novo Medeno kraljico Slovenije. Ta čast je pripadla članici stiškega čebelarskega društva, Rebeki Medved, študentki magistrskega študija na Fakulteti za strojništvo.

Kronanje 6. Medene kraljice Slovenije sta izvedla Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije in Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma. Razglasitve so je poleg njene družine in prijateljev udeležila tudi delegacija čebelarjev ČD Stična.

Nova Medena kraljica je od leta 2022 članica Čebelarskega društva Stična. Z vsakim dnem je bolj motivirana in zagnana za delo v čebelarskem svetu. Prav s to predanostjo je novembra 2022 začela delati v Hiši kranjske čebele v Višnji Gori, kjer sodeluje pri razstavi o kranjski čebeli. Tam se srečuje z različnimi starostnimi skupinami obiskovalcev, od najmlajših otrok v vrtcih do izkušenih čebelarjev.

Stiški čebelarji mladi Medeni kraljici sporočajo: »V društvu jo imamo zelo radi in jo spoštujemo, saj je mirna, delovna, razgledana in vedno pripravljena pomagati. S svojo srčnostjo je prepričala tudi komisijo na natečaju za Medeno kraljico. Poleg tega z veseljem nadaljuje domačo čebelarsko tradicijo, ki jo je prevzela od svojega dedka. Verjamemo, da bo Rebeka uspešno uresničila zastavljene cilje; na njeni poti ji stojimo ob strani in ji iskreno čestitamo za osvojeni naslov.«

Medeni kraljici Slovenije iskreno čestita tudi vodstvo Občine Ivančna Gorica, na čelu z županom Dušanom Strnadom.

Komentarji (1)

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.

Breda Breda 30. 08. 2024

Čudoviti ste

Oglejte si tudi