Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Šolarji zopet med nami

Varno na poti v šolo

Drugega septembra se bodo učenci ponovno vrnili v šolske klopi. Tako kot vsako leto, bodo za varnost poskrbeli: člani Društva upokojencev Ig, Medobčinsko redarstvo SOU 5G, Policija, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Ig ter občinska uprava.
Vse starše šolarjev naprošamo, da pri vožnji v okolici šole upoštevate navodila redarjev in policistov. Za boljšo pretočnost prometa, bo urejen poseben prometni režim.

Posebna pozornost je namenjena našim najmlajšim, ki se bodo letos samostojno vključevali v promet kot pešci. Šolarji bodo morda z mislimi še v počitniških dneh, zato lahko hitro »pozabijo« na prometne nevarnosti na šolskih poteh, ko tja prihajajo s kolesom, skirojem ali peš.

Vsi vozniki ste povabljeni, da potrpežljivo in z upoštevanjem cestno prometnih režimov vozite v okolici šole. Varnost otrok in učencev naj bo prva skrb vsakega voznika. Starši šoloobveznih otrok ste povabljeni, da spodbujate svoje otroke, da za pot v šolo izberejo trajnostni način, to je peš, s kolesom ali avtobusom.

Občina Ig tudi letos sodeluje v projektu Evropski teden mobilnosti v tednu od 16. do 22. 9. Vabimo vas, da spremljate naša obvestila in se v prihodnje udeležite dogodkov, na katere vas bomo povabili.

Srečno vsem v novem šolskem letu.

Oglejte si tudi