Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

KK Zapravljivček v Dolomitih po poteh legendarne dirke Giro d'Italia

Sredi junija so se člani in članice Kolesarskega kluba Zapravljivček odpravili na priprave v kolesarski raj – v Dolomite.

Odprava v Italijo, visoko na gorske prelaze in kraje, ki so večini morda bolj znani po mondenih smučarskih središčih, je bila po lanskoletnih pripravah na tej lokaciji kar logična posledica. Medtem ko pozimi vrhove osvajajo smučarji, pa v poletnem času ovinkaste ceste preplavijo kolesarji. Priprave na novo kolesarsko sezono so v horjulskem klubu izkoristili tudi za druženje in vključitev novih članov, da bi vsi skupaj ''zadihali'' kot ena velika družina. Letos se je priprav udeležilo 12 članov, ki so poleg izjemnih vzponov in spustov imeli še en izziv. Kljub temu, da je bilo pri nas v dolini sredi junija že pošteno vroče, je tam visoko v hribih vreme še vedno ostajalo zelo muhasto in zgodnje spomladansko. Nižje temperature v primerjavi s preteklimi leti so poskrbele za kar nekaj izzivov pri pripravah na treninge. Prvi dan so kolesarili v soncu, saj je bilo vreme lepo. Drugi dan priprav pa je visokogorje že poskrbelo za presenečenje. Dopoldan je bilo še prijetno in sončno, ob 13. uri pa je prišla dežna ploha. Proti večeru, ob zaključku napornega kolesarskega dneva, je ponovno posijalo sonce. Zadnji dan so vrhove in vijugaste ceste, po katerih sicer poteka legendarna dirka Giro d'Italia, zakrili oblaki in bilo je precej megleno. Kljub temu se naši kolesarji niso predali in so uspešno osvojili še enkrat znameniti Passo Pordoi. Na teh cestah lahko vsak športnik, četudi je rekreativni kolesar, začuti del tega, kar morajo prestati svetovni asi, kot sta tudi naša mojstra Primož Roglič in Tadej Pogačar. Čeprav bi bilo kolesarjenje v lepem vremenu prijetneje, se člani KK Zapravljivček niso ustrašili slabše vremenske napovedi. Predvsem zaradi nižjih temperatur so imeli s seboj prehodna kolesarska oblačila, saj so bili spusti precej hladni. Tule je še nekaj kolesarske statistike: v treh dneh so prekolesarili okoli 4.000 višinskih metrov. Proge, ki so jih prevozili po posameznih dneh, so bile naslednje:

1. dan: Passo Pordoi, Passo Sella, Passo Campolongo
2. dan: Passo Valparola, Passo Falzarego
3. dan: prosto po želji, večina se jih je podala le na Passo Pordoi

Če se želite pridružiti kolesarjem, ste lepo vabljeni na njihove treninge in druženja. Za vse aktualne novice pa lahko njihove aktivnosti spremljate tudi na Facebook strani in spletni strani Zapravljivcek.si.

Peter Kavčič,
foto: KK Zapravljivček

Oglejte si tudi