Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Horjulska gasilska mladina zopet visoko

Kot vsako leto sta maj in junij  rezervirana za gasilsko občinsko in regijsko orientacijo.

Letos je PGD Horjul na občinskem tekmovanju zastopal rekordnih petnajst ekip, na regijsko raven se jih je uvrstilo šest, vstopnico za državno tekmovanje pa so si priborile kar tri ekipe. V začetku maja so se horjulski mladi gasilci resno začeli pripravljati na gasilska orientacijska tekmovanja. Prvo je bilo občinsko tekmovanje, na katerega so se gasilci z njihovimi mentorji in nekaterimi tekači odpravili kar peš, saj je potekalo v okolici hriba Sv. Urha. Tekmovanje je bilo terensko zahtevno, ekipe pa so se morale znati dobro orientirati. Končni izkupiček nam je prinesel kar štiri zlate medalje, od tega si je eno prislužila ekipa enote Koreno. Zasedli smo tudi dve drugi mesti ter eno tretje mesto. Za vse to so zaslužni mentorji, med njimi tudi nekateri, ki so se v mentorstvu preizkusili prvič. Tako se je šest ekip uvrstilo na regijsko raven, po končanem tekmovanju pa je gasilsko društvo vse ekipe za trud in dobre rezultate počastilo s picami.
Regijsko tekmovanje je sledilo že čez štirinajst dni in potekalo v Dvorski vasi pri Velikih Laščah. Tja jih je popeljal avtobus, ki je s seboj vzel še štiri ekipe sosednjih gasilskih društev. Konkurenca med ekipami je z regijsko ravenjo narasla, zato je bila tudi nervoza pri ekipah večja. Tudi Dvorska vas je pokazala svojo zahtevnost terena, za kar je bila nujno potrebna dobra orientacija. Kljub boljšim in slabšim rezultatom so mladinke, mladinci in pripravnice domov prinesli medalje zlatega leska, pionirke so zasedle 15. mesto, pionirji enote Koreno so žal ostali tik pod stopničkami, pripravniki pa so dosegli 10. mesto. Vstopnico za državno tekmovanje so si tako priborile kar tri ekipe.
Kljub temu, da zdaj sledi poletni počitniški premor, nekatere ekipe ne mislijo popustiti in se že pridno pripravljajo na državno tekmovanje v orientaciji. Morda jih boste zagledali, ko bodo vadili pred gasilskim domom, nabirali kondicijo s hojo na Koreno, kolesarjenjem, tekom ali sprehodom.

Tereza Burjek

Oglejte si tudi