Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Nastop ženskega pevskega zbora Biser na predstavitvi pesniške zbirke Dragice Čarna v Mestni knjižnici Grosuplje

Na predvečer ženskega praznika je v Mestni knjižnici Grosuplje potekala predstavitev nove pesniške zbirke z naslovom Lilith, avtorice Dragice Čarna, ki jo je vodila Zvezdana Mlakar. Pevke ženskega pevskega zbora Biser smo večer, ki je bil prežet z ženstveno energijo, popestrile z izborom treh skladb, ki so bile izbrane z namenom, da moč literarne poezije podkrepijo in jo popeljejo do njenega vrhunca.


Pri recitiranju in dojemanju poezije igra pri posamezniku pomembno vlogo izvedba oziroma njena interpretacija ter čustva, ki so uporabljena za izražanje le-te. Vsaka pevka ima posebno energijo, ki jo izžareva na nastopih in z njo bogati zbor, ki nato kot skupek celote poslušalcem preda nepozaben vtis. Tudi pri naših pesmih sta zelo pomembni interpretacija in energija, s katero se odločimo pesem predstaviti. S poudarki, intonacijo in telesno govorico pesmi nadenemo svoj edinstven karakter.


Na predvečer osmega marca smo tri zelo različne pesmi zapele pod vodstvom našega zborovodje Fernanda Mejíasa, ki je poleg dirigiranja zaigral tudi na inštrument in tako smo skupaj, s špansko pesmijo, ki nosi naslov Chacara y tambor, pisateljici in poslušalcem predstavili špansko zborovsko energijo in jezik, v katerem pisateljica, poleg drugih jezikov, tudi ustvarja svojo poezijo. Osrednja tema predstavitvenega večera je bila ženska in njena vloga v današnji družbi.


Kot ženski pevski zbor se med seboj dopolnjujemo, smo druga drugi v oporo in se podpiramo, da lahko razvijamo najboljšo različico sebe. Za skrbno uravnoteženost pa poskrbi naš zborovodja, saj sta za sožitje potrebni tako ženska kot moška energija, s katero smo zanimiv večer, navdan z močnimi vtisi, zaključili z Ditkino pesmijo Ne bodi kot drugi.

 

Napisala: Anamarija Kadunc, ŽPZ Biser

Oglejte si tudi