V petek, 10. 3. 2017, smo se z mentoricama Tino B. Kokot in Andrejo Kolarič odpravile na Sejem Altermed v Celju. Letošnja tema sejma, s katerim sodeluje tudi Eko šola, je bila »odgovorno s hrano«. Učenke 9.b (Lana, Sara, Nika, Julija H., Ema in Julija P.) smo se predstavile na degustacijskem odru. Pripravile smo dve jedi: namaz iz bučnih semen in bučnega olja ter palačinke z bučno-jabolčno marmelado. Na majhnem odru smo se odlično znašle in kar številčni publiki pripravile okusne jedi. Da pa je bil naš dan popoln, je poskrbel kuharski šef Bine Volčič. Prišel je do našega odra in nas povprašal o naših jedeh; seveda smo ga tako navdušile, da se je hotel slikati z nami. To še ni vse! Ko smo se sprehajale po sejmu, nas je s kamero ulovil simpatični Dejan Krajnc iz skupine Poskočni muzikanti. Ker smo mu super zapele, smo zaslužile 10 evrov in seveda se je tudi on slikal z nami. In dan je bil popoln …
Učenke 9. b