Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
17°C
JUTRI
23°C
14°C
Oceni objavo

Začetek priprave Občinske celostne prometne strategije za Občino Duplek

Občina Duplek z veseljem naznanja, da je uspešno pridobila sredstva za izdelavo Občinske celostne prometne strategije (OCPS), kar predstavlja pomemben korak k dolgoročnemu trajnostnemu načrtovanju prometa. Sredstva so bila pridobljena preko javnega razpisa Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, financiranje pa zagotavljajo evropski kohezijski skladi v okviru Programa evropske kohezijske politike za obdobje 2021–2027.

OCPS JE KLJUČNI STRATEŠKI DOKUMENT, KI BO DOLOČAL SMERNICE ZA RAZVOJ PROMETA IN CELOSTNO UPRAVLJANJE PROMETNEGA SISTEMA V NAŠI OBČINI.

OCPS bo obravnavala specifične izzive lokalnega prometa in potrebe različnih deležnikov ter javnosti. Namen strategije je spremeniti potovalne navade v občini ter izboljšati pogoje za pešačenje, kolesarjenje, javni prevoz in druge oblike trajnostne mobilnosti, kar bo zmanjšalo odvisnost od osebnih motornih vozil. Uspeh strategije se bo odrazil v boljši prometni učinkovitosti, trajnostnih potovalnih navadah in pozitivnem vplivu na okolje ter kakovosti življenja občanov.

Postopek priprave OCPS bo vključeval številne dejavnosti za obveščanje in vključevanje javnosti. Občani bodo lahko spremljali napredek in informacije o pripravi strategije ter imeli možnost aktivnega sodelovanja prek različnih delavnic, javnih razprav, anket in intervjujev. Vključevanje prebivalcev je ključno za oblikovanje strategije, ki bo odražala njihove želje in potrebe.

Vse vsebine in informacije o poteku priprave OCPS bodo redno objavljene na spletni strani Občine Duplek.

 VLJUDNO VABLJENI K SODELOVANJU!                


(vir: duplek.si)

Oglejte si tudi