Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Turnir v odbojki Polhov Gradec

Na vročo soboto, 22. 6., se je pri vročini 30-ih stopinj pomerilo sedem ekip v odbojki na mivki na šolskem igrišču OŠ Polhov Gradec.

Sodelovanje TD Polhov Gradec in pa odbojkašic iz Horjula je dobro uspelo, saj so dekleta iz skupine Ose pod vodstvom Mateje poskrbela za pravilen razpored tekem in pripravila pravila za vse ekipe. Kljub odsotnosti sodnikov se je sedem ekip po pet igralcev pomerilo med seboj brez težav ali poškodb po naslednjih pravilih; dovoljeni so bili trije dotiki žoge v polju, sprejem žoge je bil dovoljen le brez prstov, zaključna žoga je letela preko mreže brez prstov, torej s členki in zabijanjem. Dotik mreže ni dovoljen. 

Glede na vročino pa je bila odločitev za 5 igralcev v polju logična, saj je taka postavitev za igralce in igralke v večinoma mešanih ekipah fizično manj zahtevna – organizator Rok Galič obljublja za konec avgusta naslednji turnir odbojke in igro 3 na 3 – podobna postavitev ekip kot pri košarki 3 na 3, ki je v Polhovem Gradcu 6. aprila letos zelo dobro uspela s kar 60-imi prijavljenimi igralci.


Tekmovalni del

Tekme so potekale od 10. ure dalje in do 15-ih je bil tekmovalni del zaključen. Ekipa 7. ekipa je bila zadnja prijavljena na tekmovanje, a je zmagala! Čestitke za fante iz Vrzdenca in predvsem punci čeprav zadnji prijavljeni, a prvi punca iz Dvora in štirje fantje iz Vrzdenca. Drugo mesto je zasedla ekipa Viroziči, dve dekleti in trije fantje, s tem da punci sta vodili potek dogajanja kot odlično tehnično podkovani igralki. Ekipa Ose iz Horjula v sestavi samih deklet je na koncu zasedla tretje mesto, saj niso vajene igranja pet na pet, temveč tri na tri. Dekleta v Horjulu obiskujejo dvoransko odbojko, enkrat na teden igrajo tudi na mivki. Pokalček za tretje mesto so Ose shranile pri soorganizatorki turnirja Mateji, kjer ima družbo že ostalih petih pokalov iz ostalih tekmovanj v odbojki.

Omeniti velja tudi najmlajši ekipi Nogometaši in Ulica 53 z večinoma mladoletnimi člani, katerim so na začetku dovolili tudi igro s prsti preko mreže. Dobra šola mladim in motivacija za igranje naprej.


Zabavni del turnirja

Živahna glasba je bodrila tekmovalce in navijače preko celega dneva. Huda vročina pa je po 16. uri večino obiskovalcev in tekmovalcev pregnala v hlad, torej stran od razgretega asfalta in prireditvenega prostora. Žagarjev žar je ponujal mešano meso in krompir na žaru, TD Polhov Gradec pa so imeli vso potrebno ohlajeno pijačo  morda bi bilo naslednjič bolje oba paviljona postaviti spodaj na travo, kjer je dosti manj vroče, dodatno pripraviti še igre za otroke in tako premakniti finale na kasnejšo uro in zabavni del podaljšati do mraka. Sicer pa velja, da najboljša droga je žoga, žoga je pa okrogla in nepredvidljiva kot življenje samo!


Sebastjan Vehar


Oglejte si tudi