Oceni objavo

Dogodki in novosti v juniju

Dobrodošli ste v našo hišico v grajskem parku z daljšim delovnim časom: odprti smo vse dni v tednu od 10. do 20. ure. V graščini in na naši spletni strani lahko rezervirate zanimiva lokalna doživetja, ki jih ponuja naš okoliš – delavnico izdelave fresk, delavnico peke kruha, rezbarsko delavnico in še več! Tudi lokalne izdelke, ki jih ponujamo v graščini, si lahko zdaj ogledate na naši spletni strani, še preden pridete na obisk!

Ste kaj pomislili na edinstveno spoznavanje čudovitih krajev v občini Dobrova - Polhov Gradec na poseben način? Vabimo vas, da se podate na pustolovščino z električnimi kolesi. Izposodite si jih lahko pri nas, čakajo vas vrhunski konjički s polnimi baterijami in vso potrebno opremo, da boste brez skrbi nabirali najlepše kilometre enega za drugim. Električna kolesa lahko rezervirate na naši spletni strani visitpolhovgradec.si/posebno/razisci-blagajevo-dezelo-z-e-kolesi.

Razstava Bajeslovna bitja  Folk Creatures (ENO Art)

V parku polhograjske graščine bomo gostili nenavadno, a imenitno razstavo skulptur s privlačno temo. Mednarodna skupnost šolarjev je povabljena, da iz že uporabljenih materialov izdelajo kipce in podobe bitij iz svoje ljudske dediščine ter jih pošljejo v Slovenijo, mi pa jih bomo umestili v krajino nam ljubega parka. Otvoritev razstave bo 3. 6. ob 18. uri, razstavo pa si bo mogoče ogledati še nadaljnja dva tedna. Lepo vabljeni!

Nastop zbora Camerata medica

Slavni Zdravniški orkester Camerata medica, ki združuje zdravnike, študente medicine in druge zdravstvene delavce »ter somišljenike, ki gojijo pristno ljubezen do glasbe in orkestrske igre«, je letos praznoval 30. obletnico delovanja. Z veseljem vas vabimo na njihov koncert v grajski park v soboto, 10. 6., ob 18. uri.

Zven zaklete grofice in Polhov doživljajski park

Polhov doživljajski park navdušuje čez vse leto. Zasnovan je tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi. Ob tem jih na nevsiljiv način uči o naravi in kulturi Polhovega Gradca, obiskovalci pa posebno knjižnico z nabranimi žigi in nalepkami shranijo za spomin in učno gradivo. Vrhunsko doživetje za družine z otroki! Park si deloma deli pot z Blagajevo tematsko potjo, ki poleg zgodovinskih poudarkov obravnava tudi prisotne naravne znamenitosti. Polhov doživljajski park je odprt vse dni v tednu od 10.00 do 20.00, vstopnice lahko kupite v graščini. Obiščete ga lahko sami ali z vodičem.

Novembra 2022 smo odprli novo pravljično pot  Zven zaklete grofice. Ta se nahaja na robu Blagajeve dežele. Vstopnice lahko kupite na recepciji G Design hotela po ceni 7,5 eur na otroka. Pot vas bo vodila na Gradišče. S pomočjo knjižice boste sledili zgodbi o zakleti grofici, spoznali človeške kreposti, ki jih boste poizkusili imitirati z zvokom. Po poti lahko namreč zaigrate na devet zvočil, občudujete skulpture in objekte, ki še dodatno obogatijo izkušnjo. V mesecu juniju vas vabimo na organizirano vodenje (11. 6. ob 10. uri pri G Design hotelu)! Lepo vabljeni!


Brezplačno vodenje po cerkvi sv. Petra v Dvoru

Vabimo vas na brezplačno vodenje po gotski umetnini v Dvoru pri Polhovem Gradcu. Priznani vodič Marjan Malovrh nas bo popeljal po nenavadni cerkvi z bogato zgodovino, ki je navdihnila marsikatero teorijo o skrivnostnem namenu in nastanku.

V nedeljo, 4. 6., ob 16. uri.

 

Mozartovi družinski dnevi
Majski program vključuje tudi Festival ljubiteljev klasične glasbe. V nedeljo, 18. 6., ob 17.00 vabljeni na 239. Mozartove družinske dneve. Prepustite se začarati grajskemu ambientu ob zvokih klasične glasbe.


Poroka v Polhograjski graščini

Poroke v grajskem parku so v polnem teku, zato ne bodite presenečeni, če boste ob sobotah ugledali kakšno nevesto in ženina ob svojem čudovitem dogodku.

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in Polhov doživljajski park ter na Instagram profilu polhograjska_grascina

Pripravil: Roman Vučajnk

 

 

Oglejte si tudi