Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Čarobni pomladni Pariz 2023

Mladi po srcu iz DU Dobrova smo potovali v pomladni Pariz od 18. do 22. aprila 2023.

Potovanje v Pariz in v zanimive kraje na poti je bilo čarobno doživetje, ki nas je popeljalo skozi zgodovino, umetnost in kulturo vseh obiskanih mest. 

Začeli smo v Tübingenu z obiskom Trubarjevih krajev, nato smo obiskali Strasbourg, prestolnico EU in Sveta Evrope ter drugi dan nadaljevali našo pot v Reims. Po ogledu znamenite katedrale in spominu na Ivano Orleansko smo nadaljevali pot proti Parizu. Najprej smo se povzpeli na znameniti grič s cerkvijo Sacre Coeur in nato smo obiskali čarobni pariški Montmartre. V Parizu smo občudovali Elizejske poljane, Eifflov stolp, Latinsko četrt, Panteon, se popeljali z ladjo po Seni in si ogledali palačo Versailles. 

Po dveh dneh raziskovanja Pariza smo nadaljevali pot v Obernai in Colmar, kjer smo prespali v lepi Alzaciji in se pred koncem poti ustavili še v Mozartovem Salzburgu. 

Potovanje je brezhibno organizirala naša vodnica gospa Polona Račič skupaj z agencijo Rudi Turs. Šoferja sta nas varno peljala po več kot 2600 km dolgi, a zanimivi poti. Vsak kraj na naši poti je imel svojo čarobnost, ki nas je navdušila in hkrati smo se v teh krajih na dolgi poti sprostili in odpočili. Uživali smo v arhitekturi, umetnosti in kulinaričnih dobrotah. 

Potovanje nam je omogočilo, da smo se tudi medgeneracijsko  povezali, saj so se nam na poti pridružili tudi mladi in ustvarila so se nova prijateljstva. Priporočamo obisk teh krajev vsem, ki jih zanima zgodovina, umetnost in kultura. Doživeli smo nepozabne trenutke, ki nas bodo spremljali in spodbujali, da bomo v prihodnjih letih raziskovali nove zanimive poti v družbi mladih po srcu. 

Spremljajte naše potopise in novice na naši spletni strani Dobrovčan  https://dobrovčan.weebly.com/ in se nam pridružite na naših prihodnjih potovanjih.

Za DU Dobrova: Anton Grosek

Oglejte si tudi