Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
19°C
JUTRI
31°C
17°C
Oceni objavo

Z vlado na košarkaškem parketu

Dobrova, 10. maj – V športni dvorani pri OŠ Dobrova sta se v okviru vladnega obiska osrednjeslovenske regije na košarkarski tekmi pomerili ekipa Vlade RS in ekipa osrednjeslovenske regije. Na izjemno izenačenem dvoboju je v zadnji četrtini povedla domača ekipa in premagala vladne predstavnike z rezultatom 34 : 24.

Vlada Republike Slovenije je prvi dan obiska osrednjeslovenske regije zaključila v občini Dobrova - Polhov Gradec, kjer jih je pred začetkom športnega dogodka pozdravil župan Franc Setnikar ter jim zaželel dobro tekmo.

Pred piskom sodnika je sledil športni pozdrav obeh ekip ter navijaški aplavz s tribun. Vladno ekipo je vodil predsednik vlade Miro Cerar, ki se je vpisal tudi med strelce tokratne tekme. Za ekipo vlade so zaigrali tudi: minister za javno upravo Boris Koprivnikar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, državni sekretar Vlade RS Miloš Bizjak, državni sekretar MDDSZ Peter Pogačar, direktor vladnega urada za kohezijsko politiko Bojan Suvorov, nekdanji  slovenski reprezentant Dušan Hauptman in drugi. Ekipo predstavnikov domačih oziroma osrednjeslovenske regije pa so sestavljali: kapetan ekipe je bil župan občine Brezovica Metod Ropret, pod košem pa so se za žogo borili še župan občine Vodice Aco Šuštar, župan občine Dobrepolje Janez Pavlin, podžupan občine Ivančna Gorica Tomaž Smole ter predstavniki drugih osrednjeslovenskih občin in RRA LUR. Obe ekipi so spremljali navijači, med njimi tudi ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, direktorica RRA LUR Lilijana Madjar ter drugi predstavniki vlade in lokalnih skupnosti.
Med polčasoma so učenci Osnovne šole Dobrova, in sicer akrobatsko-navijaška skupina Bobri, pripravili spektakularen nastop za goste, za kar so poželi močan aplavz. Po zaključku tekme pa je župan Franc Setnikar vse tekmovalce ter ostale predstavnike vlade povabil na pogostitev, kjer se je našel čas tudi za neformalne pogovore. Ti so se po besedah župana Setnikarja dotikali tudi točk oziroma pobud in predlogov iz dokumenta, ki ga je občina Dobrova - Polhov Gradec pred obiskom posredovala vodstvenim predstavnikom vlade. V dokumentu je navedla nekaj glavnih ovir, s katerimi se občina srečuje pri izvrševanju svojih nalog in pooblastil, s ciljem da se poenostavijo postopki na vseh normativnih področjih, vzpostavijo partnerski odnosi med državnimi in lokalnimi uradniki ter se državni uradniki, ki delajo na področjih črpanja EU-sredstev, maksimalno usposobijo, vse to pa z namenom olajšati področje delovanja lokalnih skupnosti, ki bi bile na tak način lahko še učinkovitejše.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi