Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
36°C
20°C
Oceni objavo

Učenci in srednješolci navdušeni

V torek, 25. novembra, so se začele računalniške delavnice Dnevi računalništva, namenjene osnovnošolcem in srednješolcem. V treh dneh se je v Muzeju pošte in telekomunikacij Polhov Gradec zvrstilo devet delavnic, ki so jih pripravili v laboratorijih na fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI), dogodek pa je organizirala FRI skupaj z muzejem pošte in telekomunikacij.

Zanimanje za obisk dogodka Dnevi računalništva v Polhovem Gradcu je bilo ogromno, na ogled muzeja in sodelovanje v računalniških delavnicah se je prijavilo več kot 400 osnovnošolcev in srednješolcev iz vse Slovenije. V četrtek so v muzeju celo presegli rekord po številu obiskovalcev v enem dnevu – prišlo je namreč več kot 170 učencev in dijakov skupaj s spremljevalci ter štirje nadarjeni otroci.

Delavnice so potekale vzporedno, pri čemer je vsaka trajala približno 20 minut, nato pa so otroci obiskali drugo delavnico. Letos je FRI pripravila naslednje delavnice: glasbeni kotiček, risanje za vsakogar, stroj za urejanje, večdotična površina, človeški robot Roomba, igralnica, vizualno programiranje robota Thymio II, 15 sekund slave, piranski sladoledarji. 

Delavnice so bile tako zanimive, da otroci sploh niso želeli oditi. Prav tako so bili nad njimi navdušeni zaposleni v muzeju. S tovrstnimi projekti in delavnicami veliko prispevamo k prenašanju in širjenju znanja na nove generacije ter promoviramo računalništvo.

UV (foto: Veronika Štampfl)

Oglejte si tudi