Logo MojaObčina.si
DANES
35°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Potekala javna razprava glede prenove prometne strategije

V četrtek, 6. junija 2024, je v avli OŠ Polhov Gradec potekala javna razprava v zvezi s prenovo Občinske celostne prometne strategije (OCPS). Na javni razpravi so občani lahko izrazili svoje mnenje, predloge in pričakovanja v zvezi z novo strategijo, ki v ospredje postavlja mobilnost človeka, ne vozil, še posebej pa pešce, kolesarje in uporabnike javnega potniškega prometa. Osrednja vizija vključuje povečanje prometne varnosti, zlasti za šibkejše udeležence, izboljšanje prometnih storitev in njihove dostopnosti ter zmanjšanje negativnih vplivov prometa na zdravje in okolje.

 

Udeleženci razprave so v sodelovanju s predstavniki podjetja PNZ d.o.o., osnovnih šol in Občine določili glavne cilje OCPS, ki so vsem dostopen prometni sistem, ki omogoča socialno vključenost, večja varnost vseh udeležencev cestnega prometa in izboljšana kakovost življenja v privlačni, zeleni in povezani skupnosti.

 

Obravnavali so tudi ključne izzive prometa, ki predstavljajo težave, ovire ali celo nevarnosti. Največji izzivi so slabo dostopen javni potniški promet zaradi geografskih značilnosti občine, prevelika hitrost motornega prometa, premajhno število košev za smeti, pomanjkanje kolesarskih površin, preslaba ozaveščenost ljudi in premajhna podpora projektu Prostofer, saj se sooča s pomanjkanjem prostovoljcev.

 

Na koncu javne razprave je bil izveden tudi nagradni žreb med vsemi sodelujočimi v anketi, ki je potekala v preteklih mesecih. Prejemniki nagrad so:

-          Boštjan Pilej: 5. nagrada – paket Polhek presenečenje

-          Urban Brulc: 4. nagrada – paket Presenečenje Božnar

-          Marta Keršič: 3. nagrada – 4-urni najem električnih koles za 2 osebi

-          Magdalena Tehovnik: 2. nagrada – 4-urni najem električnih koles za 2 osebi

-          Marija Brglez: 1. nagrada – celodnevni najem električnih koles za 2 osebi

 

Čestitke vsem nagrajencem in hvala za vaše sodelovanje pri prenovi OCPS.

 

Občina Dobrova - Polhov Gradec

 

 

 


Projekt sofinancira Evropska unija. 

 

 

Oglejte si tudi