Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Pomladne aktivnosti v DU Polhov Gradec

Čeprav je bila pomlad bolj v znamenju dežnikov, smo v DU Polhov Gradec poskrbeli tudi za sončne in lepe trenutke. 
Balinarska sekcija pod vodstvom Janeza Založnik je pridno trenirala vso zimo in igrala v zimski ligi. V zimski ligi smo osvojili 2. mesto.Treningi in tekme so bile v ŠD Zarja, v Ljubljani. S pomladnimi dnevi smo pričeli trenirati na domačem igrišču in pričeli so se tudi medobčinski turnirji. Ženska ekipa se je udeležila tudi meddržavnega turnirja v Lovranu in osvojila 4. mesto. Tako ženska kot moška ekipa je pričela turnirje uspešno in se vračala domov z dobro uvrstitvijo. 
Udeležili smo se tudi tekmovanja v balinanju na pokrajinskih športnih igrah Osrednjeslovenske PZDU 2023, ki so potekala  ŠD Zarja, Linhartova 47, Ljubljana. Moška ekipa se je udeležila tekmovanja 13. maja 2024 in osvojili so 1. mesto. Postali so prvaki OPZDU. S to uvrstitvijo so prejeli vstopnico na  državno tekmovanja v mesecu septembru. 
Ženska ekipa je imela tekmo v Osrednjeslovenski PZDU 14. maja 2024. Osvojila je drugo mesto. 
Izletništvo – predsednica komisije za izlete Ivica Malovrh je popeljala člane po Gorenjskem, in sicer v Kropo, Begunje, ogled Elana in v Avsenikovo domačijo. Vsi udeleženci  so bili navdušeni nad izletom.
Komisija
za socialno skrbstvo pod vodstvom Jožeta Bizjan je opravila predvelikonočne obiske bolnih in ostarelih članov na domu in domovih za starejše občane. Obiskali so tudi vse jubilante. 
Sekcija za pohodništvo in telovadbo je vse aktivnosti izvajala po planiranem spomladanskem delu za leto 2024. Vodja pohodnikov Anica Peklaj pa vabi še nove člane, naj se pridružijo njihovi skupini za prečudovite  pohode.

Cecilija Jarc

Oglejte si tudi