Oceni objavo

Godba prvič v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma

V nedeljo, 2. junija, se je Godba Dobrova - Polhov Gradec, že drugič od začetka svojega delovanja, podala na nastop v Cankarjev dom v Ljubljano.

Nazadnje so tam še kot otroci igrali leta 2017 na narodno-zabavni prireditvi, kjer je bila Linhartova dvorana polna Avstrijcev, navdušenih nad slovensko narodno-zabavno glasbo.

Letos pa na večje – v Gallusovo dvorano, kjer je godba sodelovala pri vsakoletni medijsko dobro prepoznavni prireditvi Zotkini talenti, ki ga prireja Zavod za tehnično kulturo Slovenije. Dan Zotkini talenti v Cankarjevem domu je namenjen mladim – osnovnošolcem ter srednješolcem. Vsem brihtnim glav'cam, ki na različnih področjih iz znanja biologije, kemije, tehnologije in drugih tehničnih smeri, na slovenskem, mednarodnem ali celo svetovnem tekmovanju dosežejo najboljše rezultate.

Od 13. ure naprej je v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma potekala aleja, predstavitev fakultet in različnih podjetij, godba pa je svojo tonsko vajo izvedla že malo po 13. uri na prireditvenem prostoru, kjer je ob 16. uri potekala slavnostna prireditev. Tam so razglasili rezultate tekmovanj ter najboljšim, izmed najboljših, podelili priznanja in nagrade. Po tonski vaji je za godbenike sledilo nekaj več druženja – sledila je malica z okusnimi picami. Nekateri so prosti čas izkoristili tudi za ogled podjetij v zgornjem nadstropju Cankarjevega doma, spet drugi so se raje sprehodili po Trgu Republike in si ogledali razstavo medvedov.

Malo pred 16. uro pa se je že pojavila trema in nekaj pozitivne nervoze pred nastopom. Kot prvi so godbeniki otvorili slovesnost in zaigrali udarno pesem Fiddle Fddle, kjer je blestel tudi solist, najmlajši član godbe, Patrik Vidovič, ki je gledalce in poslušalce popeljal v zabavne in poskočne melodije na ksilofonu. Kot se za majhnega solista godbe DPG spodobi, je po nastopu tudi Patrik s pomočjo dirigenta Mateja Rihterja videl svet malo višje, kot ga vidi običajno. Da so ga videli prav vsi poslušalci veličastne Gallusove dvorane Cankarjevega doma, ga je dirigent dvignil tako visoko, da ga res ni bilo mogoče spregledati, hkrati pa se je aplavz Patriku ob visokem dvigu tudi močno povišal. Prikupen priklon in že je sledila prva otvoritveni pozdrav napovedovalca Nika Škrleca. Svoj nastop je godba sklenila z drugo pesmijo Življenje je lepo – kjer je solistka Manca Dolinar s spremljavo godbe zapela o lepoti življenja.

Z udarnim in glasnim aplavzom so obiskovalci godbo pospremili z odra in nadaljevali prireditev s podeljevanjem priznanj.

 

M.D.

Foto: B.S.

Oglejte si tudi