Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
20°C
JUTRI
26°C
18°C
Oceni objavo

Glasbeni večer na Čudnem Ranču

V sredo 19. junija se je ob 19. uri odvijal čudovit koncert različnih glasbenih zasedb.

Raznolike glasbene zasedbe so izvajale slovenske kot tudi tuje melodije, ob katerih so se obiskovalci in poslušalci prepustili čarobnemu vzdušju. Med nastopajočimi so gostili Svetlice, dobro poznano žensko skupino s Polhovega Gradca, ki s svojim nežnim petjem in pozitivno energijo prevzame prav vsakega poslušalca. Sodelovali so tudi Kyle&Nuša duet, solisti glasbene šole GrabART ter vokalna zasedba LAULU.

Koncert so otvorile vokalna zasedba Svetlice, ki letos praznuje svojo 10. obletnico delovanja. Delujejo pod okriljem Turističnega društva Polhov Gradec in nastopajo na različnih dogodkih v občini in izven nje. Za Svetlicami so nastopili LIVE Ljubljana International Vocal Ensemble (LIVE Choir). Ta živahna in raznolika zasedba pevcev prihaja z vsega sveta. Združena je s strastjo do glasbe in veseljem do petja. Na odru je pričarala nepozabne harmonije pod vodstvom Juana Zulete. Na njihovem repertoarju so bile skladbe, ki se raztezajo po vsem svetu – tako kulturno kot tudi ritmično. Za odlično zasedbo z vsega sveta, je sledila še tretja vokalna skupina pod imenom LAULU. Vokalna skupina je nastala na lastno pobudo mladih srednješolskih glasbenih navdušencev. Na zadnji turneji na Finsko, kamor so se odpravili še kot srednješolci, so se odločili, da bi radi druženje ob glasbi ohranili in v ta namen so ustanovili vokalno skupino LAULU, po finsko to pomeni pesem. Mlada skupina rada izvaja raznovrsten pevski program, od zgodovinskih vse do sodobnih zborovskih skladb. Na koncertu se je obiskovalcem predstavila s slovenskimi zimzelenimi popevkami. Na klavirju jih je spremljal Jan Gerl.

Po treh odličnih vokalnih skupinah je sledila kratka pavza, postrežba je obiskovalcem pripravila prav poseben carski praženec z Nutello ali malinami ter sladoledom, za vinsko spremljavo pa je poskrbel Toni Malovrh, ki je pripravil selekcijo dveh vin, namenjenim prav za glasbeni večer.

Po nekaj minutni pavzi je sledil drugi del večernega koncerta, kjer sta kot prva nastopila energični duet Nuša Willenpart & Kyle Dine. Nuša in Kyle sta kanadsko-slovenski glasbeni dvojec, ki ustvarja mešanico zvrsti od indie folka do amerikane. Njune skladbe uspejo najti ravnovesje med iskrenim besedilom, zapomnljivo melodijo in navdihujočimi harmonijami. Po čudovitem nastopu, ki je bil tudi zanju nekaj posebnega, saj je bil to njun prvi javni nastop, je naslednja na oder prišla solistka Jana Tavčer. Njeno glasbeno pot zaznamuje melanholija, žalost in tenkočutnost, vse to pa je zaobjela v svojem prvem albumu z naslovom Tokovi dna. Na odru sta se ji na spremljevalnih vokalih pridružili prijateljici Anamarija Čuden ter Lea Čehovin. Na klavirju jih je spremljal Jan Gerl.

Nadarjene pevke so si nato vloge le zamenjale in solistka je postala Lea Čehovin. Lea je glasbena urednica na RTV Slovenija, magistrica muzikologije in pevka v zasedbi Bend Over. Glasba je njen vsakdan, izvaja vse od funk, jazz in pop zvrsti in tudi svoje lastne skladbe. Na spremljevalnih vokalih tokrat Jana Tavčer ter Anamarija Čuden, na klavirju Jan Gerl.

Kot zadnja se je v večeru predstavila Ksenija Kokosin. Ksenja je samouk na kitari, kjer jo je navdihovala punk in rock glasba. Svoje glasbene poti je našla v sopranskih vrstah acapella gospel zbora Bee Geesus. V prijetnem večeru na Čudnovem ranču je kot zadnja obiskovalce popeljala skozi hite slovenske in tuje scene. Prireditev je povezovala Romana Jankovec.

 

M.D.

Foto: M.D., R.Č.

Oglejte si tudi