Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Dobrova-Polhov Gradec
DANES
12°C
12°C
JUTRI
12°C
8°C
Oceni objavo

NOČ GODBE 2024 - uspehi slovenskih (para)športnikov – napovednik

Težko je verjeti, da je od lanske Noči godbe minilo že skoraj leto dni!

Medtem ko so godbeniki Godbe Dobrova - Polhov Gradec lani obiskovalce peljali okoli sveta, voditelja pa sta lovila godbo, ker so na letališču pozabili kovčke, se bodo letos oktobra podali v čisto drugačne vode. Tematika letošnjega koncerta je šport. Spominjali se bodo uspehov slovenskih (para)športnikov na različnih prestižnih in svetovno znanih športnih tekmovanjih. 
Z godbo se bo moč zapeljati okoli sveta – res je, tako kot lani, ampak na drugačen način. Pot okoli sveta bo raznolika, spominjali pa se bodo posameznih največjih uspehov Slovencev v različnih športnih. Noč godbe so letos razdelili v več sklopov, med njimi se bodo dotaknili zimskih in poletnih olimpijskih iger. Točno 100 let nazaj je v točno isti državi kot letos na poletnih olimpijskih igrah Leon Štukelj osvojil zlato medaljo v moški gimnastiki. In od takrat so se nagrade, medalje in zlati uspehi športnikov kar vrstili. Denimo zimske olimpijske igre 2010, Vancouver. Nepozabno, Petra Majdič in težko priborjeno tretje mesto. Se še spomnite? – tudi to bodo obudili na letošnjem koncertu. Ker pa olimpijske igre niso vse, se bo večer prevesil tudi v uspehe na drugih področjih. Kakor pravijo godbeniki, se bo tudi navijalo, ne bo manjkalo slavnostnih olimpijskih fanfar, zabavnih skečev, spomine pa bodo obudili tudi na nedavno svetovno prvenstvo, ki se je odvijalo prav v Sloveniji. 
Koncert bo tudi letos gostil mnoge nastopajoče – med drugim združeni otroški pevski zbor Glasbene šole Emil Adamič, združeni mladinski orkester Glasbene šole Emil Adamič, združeni otroški pevski zbor OŠ Dobrova in OŠ Polhov Gradec, ženski pevski zbor Borovničke iz Iga, Fantje z doline, mladi solisti, sopranisti, pevke in pevci, odrasli pevski zbori in še mnogo več! Pred samo dvorano bo na voljo velika ponudba hrane in pijače, kot že nekaj let zapored pa bo tudi letos vhod v dvorano nekaj posebnega. 
Pred samim koncertom se bo pred dvorano odvijala tudi otroška animacija oz. otroški kotiček, kjer bo poskrbljeno za različne športne aktivnosti, preizkusili pa se bodo lahko tudi v paralimpijskih športnih, ostalo pa naj zaenkrat ostane še skrivnost. Seveda ne bo manjkalo tudi sladkih dobrot za energijo in veselje. Dobrodošli torej tudi vsi otroci, da se s svojimi starši oglasijo že nekaj pred koncertom in pozabavajo z drugimi otroci.
TO ŠE NI VSE! Koncerta se bodo udeležili tudi oni. Kdo?  Ja znani slovenski športniki! Kateri? No, tega pa godbeniki še ne izdajo. Vse pomembne informacije bodo objavljali na družabnih omrežjih, pa tudi preko jumbo plakatov. P. S. ena izmed znanih slovenskih športnic prihaja tudi iz naše občine, saj jo vsi poznamo! 
Da se koncerta ne boste pozabili udeležiti, so godbeniki poskrbeli s plakati po celotni občini, z reklamo na slovenskih radijih, čez nekaj dni pa jih boste videli tudi na televiziji. Letos bo koncert povezoval znani slovenski športni novinar Saša Jerković, katerega glas pogosto slišite na SLO 2, kjer komentira različna športna tekmovanja.
Koncerta Noč godbe 2024 se bosta odvijala – v petek, 18. oktobra, ob 19.30 (nova ura!) ter v nedeljo, 20. oktobra, ob 17. uri v Športni dvorani na Dobrovi. Kot vsako leto je tudi letos moč kupiti vstopnice prek Eventima, na Pošti, na Petrolu, v Pratcar Baru v Polhovem Gradcu ter v Aljaž Baru na Dobrovi. Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi