Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
19°C
JUTRI
28°C
19°C
Oceni objavo

Mednarodni turnir "Dobrova 2013"

Dobrova znova odeta v mednarodne barve

Da je Dobrova športni kraj, smo pisali že velikokrat. Prav v času evropskega prvenstva v Sloveniji je košarkaški klub Pingvini organiziral mednarodni turnir, poimenovan "Dobrova 2013".

Na turnirju je sodelovalo več kot 300 mladih košarkarjev iz krajev širom Evrope. Tekmovale so ekipe: Pionirji U-14 (99/00) - Pingvini Ljubljana A, Pingvini Ljubljana B, Janče, ŠD Šentvid Ljubljana, PBC 64 (SRB), Actavis Leskovac (SRB), Beko Beograd (SRB), Pink Panter Kumanovo (MAK); Kadeti U-16 (97/98) - Pingvini Ljubljana, Elektro Gorenjska prodaja, Janče, Grosuplje, Sani Bistrica, Ilirija Ljubljana, Beko Beograd (SRB); Mladinci U-18 (95/96) - Pingvini Ljubljana, Elektro Gorenjska prodaja, Janče, Vrhnika, BC Lorgues (FRA), Beko Beograd (SRB).

Napete športne dvoboje si je v športni dvorani Dobrova ogledalo več kot tisoč ljudi, še enkrat toliko gledalcev pa je (tudi iz 900 km oddaljenih domov) turnir spremljalo prek neposrednih prenosov vseh predtekmovalnih in finalnih tekem, in sicer prek spletne strani KK Pingvini. Prenos sta omogočila David Horvat in program Talk Fusion.  

Po dveh dneh trdih in razburljivih bojev so lahko razglasili tudi zmagovalne ekipe: U-18 Janče, U-16 Grosuplje in U-14 Pingvini Ljubljana.    

 

Besedilo in foto: Špela Arh

Oglejte si tudi