Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
19°C
JUTRI
32°C
20°C
Oceni objavo

Dva nova prikazovalnika hitrosti merita hitrost voznikov v Spodnjih Razorih in na Hruševem

Konec aprila sta bila na območju občine Dobrova - Polhov Gradec nameščena dva nova prikazovalnika hitrosti, in sicer v Spodnjih Razorih in na Hruševem (Selo). Pridružila sta se dvanajstim prikazovalnikom, ki beležijo hitrost voznikov in druge statistične podatke o prometu na območju celotne občine.

Ob soglasju Direkcije RS za infrastrukturo je bil na pobudo občanov na državni cesti v Spodnjih Razorih, natančneje v bližini objekta na naslovu Razori 12, nameščen nov prikazovalnik hitrosti. Ti so zaznali, da veliko število voznikov ne upošteva tamkajšnje omejitve hitrosti, ki znaša 60 km/h v smeri proti Dobrovi, zato so s pobudo za postavitev dodatnega prikazovalnika hitrosti hoteli prispevati k večji prometni varnosti v svojem domačem kraju. V Spodnjih Razorih sicer omejitev hitrosti v nasprotni smeri, torej v smeri proti Ljubljani, znaša 90 km/h. Kaj pa Spodnje Razori čaka v prihodnje? V letu 2023 je v okviru gradnje Barjanske kolesarske povezave načrtovana prenova obeh avtobusnih postajališč, izgradnja kolesarske steze ob desni strani cestišča z vmesnim zelenim pasom in zamenjava mostu čez Selanov graben.

Promet pa je bil hkrati umirjen tudi na 130-metrskem cestnem odseku javne poti JP567052 Cesta proti Kosancu v Razorih, kjer je bila prav tako na pobudo občanov vzpostavljena cona umirjenega prometa z omejitvijo hitrosti 30 km/h.

Drug prikazovalnik hitrosti pa je bil nameščen v naselju Hruševo (Selo) na lokalni cesti JP567291, v neposredni bližini hišne številke Hruševo 173, kjer omejitev hitrosti znaša 40 km/h. Kolikšen delež voznikov upošteva omejitev hitrosti na teh dveh odsekih, bo znano po pregledu podatkov, ki jih bosta prikazovalnika hitrosti zbrala v prihodnjih mesecih. Podatke obeh prikazovalnikov hitrosti pa lahko spremljate tudi sami, in sicer na občinski spletni strani pod zavihkom Lokalno – Merilniki hitrosti.


l. o.

Oglejte si tudi