Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
19°C
JUTRI
28°C
16°C
Oceni objavo

88 otrok je prvič sedlo v šolske klopi

1. september – Prvega septembra so tudi šole v Občini Dobrova-Polhov Gradec ponovno odprle svoja vrata, njihov prag pa je prvič prestopilo 88 prvošolcev. Prvi dan so jih na pot pospremili njihovi starši, učitelji, ravnatelja in župan.

Veseli in polni pričakovanj so bili na svoj prvi šolski dan prvošolci skupaj s svojimi starši. Na pragu šole so jih pozdravili učitelji in ravnatelj ter jim zaželeli prijazno dobrodošlico. Ponekod so jih pri vratih pričakali tudi učenci višjih razredov ter jim pripravili pravi mali kulturni program. Nekaj prijaznih besed je vsem oseminosemdesetim prvošolcem namenil tudi župan Franc Setnikar, ki je za pogumen korak čestital vsakemu posebej ter mu izročil sladko presenečenje ter knjigo Lahko sem srce.

Vrata je najprej odprla Podružnična osnovna šola Črni Vrh, kjer so učenci svojega novega prijatelja pričakali že ob 7.30. Hrabro je zakorakal v prostore šole, kjer bo skupaj z učiteljico in sošolci prvega in drugega razreda osvajal nova znanja in veščine.

Deset šentjoških prvošolčkov je svoj prvi šolski dan pričelo s slovensko himno, ki jo je ob spremljavi instrumentalistov lepo zapel šolski zborček. Ta je v znak dobrodošlice odpel še nekaj otroških pesmi. Sledili so skok v razred, prejem medalje in prijazni napotki učiteljice, ravnatelja ter župana, ki je otrokom med drugim zaželel naj bodo v šoli predvsem vedoželjni, staršem pa položil na srce, naj si vzamejo čas za otroke in jim pričarajo lep prvi šolski dan, da se ga bodo radi spominjali vse življenje.

Na Osnovni šoli Dobrova se letos ponašajo z izjemno generacijo. Kar sedeminštirideset zmagovalcev so sprejeli v svoje vrste – zmagovalce v športu, glasbi, matematiki in drugih veščinah. Tako jih je namreč v pozdravnem nagovoru poimenoval ravnatelj Viljem Kovačič, ki jim je zaželel veliko znanja in uspehov, na katere morajo biti skupaj s starši ponosni. Po nagovoru župana in učiteljic so bili učenci deležni prijetne otroške predstave Vila Malina v izvedbi šolske dramske skupine. Za tem pa so prvošolce devetošolci popeljali v njihove razrede, kjer so ustvarjali in se spoznavali.

Polhograjski prvošolci so na vstop v prvi razred čakali najdlje. Ob 10. uri jih je v šolski avli prijazno pozdravil ravnatelj Jernej Klemen, ki jim je zaželel vesel in uspešen prvi šolski dan, staršem pa se zahvalil za zaupanje in jim zagotovil, da so svoje otroke predali v dobre roke. Nekateri izredno pogumno, drugi nekoliko previdno, spet tretji bolj plašno so odšli vsak v svojo barvito matično učilnico, kjer so spoznali svoje sošolce, razredničarko in pomočnico, prisluhnili navodilom, opravili spominsko slikanje ter poskrbeli, da si je vsak našel mesto, kjer se bo vse leto dobro počutil in od koder bo črpal nova znanja in pilil svoje sposobnosti.

Pa srečno!

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi