Logo MojaObčina.si
JUTRI
32°C
17°C
TOR.
33°C
16°C
Oceni objavo

Ministrica mag. Ksenije Klampfer na delovnem obisku v Cirkulanah

V sredo, 14.11.2018 je na povabilo SMC Cirkulane bila na kratkem delovnem obisku v Cirkulanah ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer, kjer je tekel pogovor o pomenu in možnostih dolgotrajne oskrbe na podeželju v Halozah.

V Stranki modernega centra smo mnenja, da vsled staranja prebivalstva bi želeli, da ljudje ostanejo čim dalj časa v okolju kjer živijo. Zavzemamo se za razvoj modelov dolgotrajne oskrbe na domu in razvoju celovite oskrbe starejšim doma. Tako, da bi lahko ostali čim dlje doma, od koder prihajajo; v smislu dolgotrajne oskrbe na domu. Pri čemer so pri tem številne prednosti glede kvalitete življenja v mirnem lokalnem okolju in možnosti številnih dodatnih storitev za starejše in ustvarjanja novih delovnih mest na podeželju.


Hvala vsem, ki ste se odzvali povabilu in s svojimi pogledi in predlogi prispevali k kvalitetni razpravi. Zavzemali se bomo za razvoj uspešnih modelov dolgotrajne oskrbe na domu, za skrb za starejše in njihovo vključevanje v družbo.

Oglejte si tudi