Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
16°C
Oceni objavo

Piknik upokojencev pod Jenkovo lipo dobro obiskan

Društvo upokojencev (DU) Cerklje je v soboto,  6. julija Pod Jenkovo lipo v Dvorjah pripravilo 31. tradicionalni piknik za svoje člane. Zbralo se je dvesto petdeset članov. Na tradicionalnem pikniku so bili tudi gostje, člani Društva upokojencev Šenčur, Naklo, Vodice in Preddvor.

Vse  goste  iz sosednjih društev upokojencev je prisrčno pozdravila predsednica DU Cerklje Marta  Hočevar, še posebej pa je pozdravila župana občine Cerklje Franca Čebulja ter vsem zaželela, da skupaj preživijo lep dan, ter  se skupaj poveselijo.

Predsednica Marta Hočevar je predstavila številne aktivnosti v društvu, kot so planinarjenje, pohodništvo kolesarjenje, balinanje, tenis, ročna dela, telovadba 1000 gibov, telovadba pod Jenkovo lipo. Jeseni se bodo udeležili srečanja gorenjskih upokojencev v Snoviku, šli na trgatev v bližino Sevnice ter organizirali martinovanje ter šli na letovanje v hotel Delfin v Izolo. Posebej se je zahvalila Občini Cerklje na Gorenjskem in županu Francu Čebulju za vso pomoč, kot tudi Kmečkemu hramu za hrano in pijačo.

Društvo danes šteje 800 članov. 

Posebno mesto ima v društvu program Starejši za starejše, kjer je uspešno zaživel projekt Prostofer, ki je rezultat dobrega sodelovanja z Občino Cerklje.

Besedilo in slike Janez Kuhar, Cerklje, 8.7.2024

Oglejte si tudi