Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
16°C
Oceni objavo

Cerkljanski likovniki razstavljajo v Supernovi v Kranju

Člani Likovne sekcije  pri Društvu upokojencev Cerklje na Gorenjskem so v ponedeljek, 1. julija postavili na ogled v Supernovi v Kranju že četrto likovno razstavo v letošnjem letu.

Na ogled je v različnih tehnikah skupaj 16 likovnih del  14 avtorjev, pretežno slike krajine in tihožitja v akrilni in oljni tehniki. Razstava v Kranju bo na ogled do konca meseca julija. Društvo likovnikov Cerklje, ki je bilo ustanovljeno leta 1999 je 4. januarja leta 2022 zaradi situacije s Covid 19 prenehalo z delovanjem,  sedaj pa likovniki  delujejo kot sekcija pri Društvu  upokojencev Cerklje. Organizirajo tečaje in delavnice risanja, slikanja, kaligrafije in drugih  načinov likovnega ustvarjanja. Člani sodelujejo tudi na različnih srečanjih likovnih ustvarjalcev v občini in širše. Kot je povedala predsednica Likovne sekcije Zofija Hacin, se slikarji dobivajo v prostorih osnovne šole  v Cerkljah na likovnih delavnicah enkrat na 14 dni v likovni učilnici Osnovne šole Davorina Jenka v Cerkljah, delavnice se udeleži 12 do 15 likovnikov. V času šolskih počitnic ustvarjajo likovniki doma. Razstavljena likovna dela so nastajala od lanske jeseni do danes. Njihova dejavnost je predvsem usmerjena v likovno izobraževanje in napredovanje članov. 

Organizirajo  pa  tudi samostojne in skupinske razstave v galeriji Petrovčeve hiše, Domu Taber v Šmartnem  in v župnijski dvorani v Cerkljah, občasno pa se predstavljajo tudi izven občine Cerklje. Stalno razstava njihovih del pa je v Zdravstvenem domu v Cerkljah.

Besedilo Janez Kuhar, Cerklje, 2.7.2024

Foto: Branko Lozar 

Oglejte si tudi