Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Brezovica
DANES
18°C
10°C
JUTRI
20°C
9°C
Oceni objavo

Sprememba izvajalca fizioterapije v Občini Brezovica

V preteklosti je bil izvajalec fizioterapije v občini Ardeja d.o.o, ki je svoje storitev opravljala v Vnanjih Goricah. Po upokojitve prve fizioterapevtke in potem tudi druge podjetje Ardeja sporazumno prekinilo sodelovanje z občino oz. izvajanje fizioterapevtskih storitev na Brezovici.

Z letošnjim letom je izvajanje fizioterapije v celoti prevzel Luka Sumrak s firmo Fizioterapija Sumrak d.o.o. 

Da bi vas bralci in pacienti boljše spoznali, vas prosimo, da se na kratko predstavite.

Rojen sem v Celju in sem oče dveh otrok, s katerima se trudim preživeti čim več časa. Na Brezovici imam zasebno fizioterapevtsko ambulanto na koncesijo od leta 2019. V prostem času se rad podam na kakšen hrib, tudi s kolesom se zelo razumem. Ker sem imel v življenju priložnost veliko potovati, mi potovanja trenutno ne predstavljajo posebnega užitka in se jih izogibam, če je le mogoče. Na Fakulteti za zdravstvene vede v Novem mestu, smer fizioterapija, sem nosilec dveh predmetov, oba imata pridih športa. 

Kako to, da ste se odločili za fizioterapijo?

 Fizioterapevt sem postal nekako po naključju oz. je moja poklicna smer bolj rezultat nekakšnega naključja. V času obiskovanja osnovne šole, to je bilo v letih po osamosvojitvi, je Celje doživljajo veliko gospodarsko krizo. Tudi moj oče je ostal brezposeln in tako sem se usmeril v zdravstvo, saj so bile v zdravstvu nekako službe najbolj zanesljive. Tako sem hodil v srednjo zdravstveno šolo in v zadnjem letniku smo se vsi, ki smo imeli boljši učni uspeh, skušali vpisati na fizioterapijo, ki je veljala takrat za sanjsko službo v zdavstvu. Moram priznati, da sem pričakoval, da bo študij fizioterapije bolj športno obarvan, kot pa je dejansko bil. Ker mi je bil šport vedno blizu, sem že v času študija sodeloval s športnimi klubi, kar sem tudi nadaljeval skozi celotno svojo poklicno kariero. 

Moje trenutne aktivnosti v športu so omejene na nogometni pokal oče–sin :-) kjer moram priznati, da nisem ravno talent. Pogosto sem v vlogi glasnega »klop« trenerja, fizioterapevta, še najraje pa zelo poškodovanega rezervnega igralca :-))))

Kje ste si vse nabirali dragocene izkušnje?

Pripravništvo sem opravljal v Zdravilišču Laško. Nato sem nadaljeval poklicno pot na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, v Kliničnem centru Ljubljana na Nevrološki klinika, Zdravstvenem domu Ljubljana. Sodeloval sem z NK Laško, NK Interblok in s slovensko smučarsko reprezentanco. Od leta 2014 sem v zasebnih vodah, najprej 4 sezone kot fizioterapevt Ruske smučarske reprezentance, nato pa kot zasebnik v slovenskem prostoru in od leta 2019 kot zasebnik - koncesionar na Brezovici, kjer se počutim izvrstno. Naj izkoristim priložnost in se občinski ekipi zahvalim za odlično sodelovanje in korekten odnos. Z veseljem in hvaležnostjo sem nosilec fizioterapevske dejavnosti. 

Kako se lahko ljudje pri vas naročijo ter kakšne so čakalne vrste?

Pri nas izvajamo fizioterapijo na delovni nalog, nudimo pa tudi samoplačniške storitve. Trenutno je v veljavi papirnat delovni nalog, zato je treba delovni nalog v papirnati obliki dostaviti na naš naslov. V okviru NIJZ vodijo aktivnosti elektronskega delovnega naloga, ampak zaenkrat zadeva še ni realizirana. Čakalne dobe so tako kot drugod rakava tudi pri nas. Čakalna doba je odvisna od stopnje nujnosti, ki je označena na delovnem nalogu. 

Okvirne čakalne dobe:

- zelo hitro: 45 dni

- hitro: 410 dni

- redno 500 dni

Kdo so pacienti in kakšne storitve vse ponujate?

Poleg storitev, ki se izvajajo v okviru nabora ZZZS, ponujamo tudi samoplačniške storitve, kot so TECAR terapija, terapija z udarnimi valovi, visokoenergijski laser, visokotonska HITop terapija. Še posebej ponosni pa smo na zadnjo pridobitev, to je FMS, ki se zelo učinkovito uporablja pri težavah z inkontinenco, slabšo mišično močjo in težavami s kalcinacijami. 

V letu 2024 smo se tudi kadrovsko okrepili. Administrativni del je prevzela Jasna Kovač, izvajanje strokovnega fizioterapevtskega dela pa fizioterapevt Miha Rajh.

Kam in kako se lahko pacienti naročijo na fizioterapijo?

Na fizioterapijo se lahko naročite na telefonsko številko 041 711 567 ali na e-poštni naslov luka.sumrakgmail.com

Fizioterapije izvajamo na naslovu Podpeška cesta 14, 1351 Brezovica, na Brezovici v poslovnem objektu nasproti trgovine Eurospin.


vodja kabineta župana mag. Nataša Smrekar

Oglejte si tudi