Logo MojaObčina.si
DANES
35°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Slovenska bakla po poti skozi našo občino

»Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. Ta je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi jekleno voljo!«  - Petra Majdič

Projekt Slovenska bakla, ki je pred tremi leti pred olimpijskami igrami v Tokiu prvič res temeljito prečesal celotno Slovenijo, je nastal kot produkt Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez ter partnerjev. Njen namen je prebuditi jekleno voljo pred Olimpijskimi igrami v Parizu, ki se začnejo 26. julija 2024.

Plamenica je včeraj, v četrtek, 23. maja 2024, prišla tudi do občine Brezovica. Kljub slabšemu vremenu se je pred brezoviško osnovno šolo zbrala kopica otrok iz celotne občine, učitelji in starši. Plamenico so s simboličnim tekom pospremili učenci Osnovne šole Brezovica, Osnovne šole Preserje, člani Plezalnega društva, člani atletskega in namiznoteniškega kluba. Vsi udeleženci so prejeli majice z napisom »Imamo olimpijske sanje« in simbolične nagrade.

Slovenska bakla sedaj nadaljuje svojo pot po Sloveniji in širi vrednote olimpizma in jekleno voljo. Trdnost, neomajnost, modrost in samozavest, ki jih izžareva plamenica, so pomembne tudi za trajnostne zmage in ključ do premagovanja ovir v novem olimpijskem športu: skrbi za našo prihodnost.

Oglejte si tudi