Logo MojaObčina.si
DANES
35°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Proslava ob dnevu državnosti

Prostovoljno gasilsko društvo Jezero je v petek, 21. junija 2024, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Podpeč-Preserje, Društvom ZDOB in Kulturno umetniškim društvom Hrošč organiziralo prireditev »Pod lipo« ob dnevu državnosti.

Podpeški oktet je otvoril proslavo in popestril program, sodelovali so tudi učenci Osnovne šole Preserje – Podružnične šole Jezero in Ansambel Tisovec. Zbrane je sprva nagovoril podžupan Marko Čuden: »Lepo je, da se zopet srečamo na tej prireditvi«. Tudi predsednik krajevne skupnosti Podpeč-Preserje Mitja Bervar je izrazil svoje zadovoljstvo ob prireditvi, ki ima že triintridesetletno tradicijo. Z naslednjimi besedami je nagovoril zbrane: »Svojo ožjo in širšo skupnost moramo negovati, spoštovati, jo varovati in jo z aktivnim državljanstvom tudi sooblikovati. Ključ skupne prihodnosti je v rokah naše generacije in generacije mladih, s katerimi moramo ob spoštovanju zgodovine stremeti k novim zastavljenim ciljem gledajoč prihodnost.«

S svojimi umetninami se je predstavila tudi umetnica Hedvika Petkovšek. Je vizualna umetnica in grafična oblikovalka. Teme, ki se jih dotika, so retro-nostalgija starih časov, prednikov, koncept ženske in pojavnost v različnih časovnih obdobjih. Kot sama pravi svoboda lastnega izražanja nima omejitev. Po uradnem delu je sledilo prijetno druženje ob pijači in jedači.

Oglejte si tudi