Kako bi se opisal vsem, ki te ne
poznajo?
Kot preprost fant, ki mu je kuhinja zlezla pod kožo. Trenutno živim svoje sanje in uživam v tem, kar me že od nekdaj veseli.
Kako bi na kratko povzel strast do kuhanja
in kje se je le ta rodila?
Strast do kulinarike
se je pri meni zbudila že v samem otroštvu. Od nekdaj sem rad jedel dobro hrano
in užival v njeni pripravi. Že kot majhen otrok sem razvil prav posebno
ljubezen do morske hrane. Spomnim se, da sem kot šestletnik najraje imel
školjke na buzaro. Vedno sem si želel vse, kar sem poskusil v restavraciji,
ustvariti še doma. In prav tam se je razvila moja strast do kuhanja.
Kdaj si se odločil, da se prijaviš v šov Masterchef in kdo te je najbolj
podpiral?
Želel sem si spremembo in se podati v svet kulinarike. Ideja o Masterchefu
se je porodila že kar nekaj let nazaj, vendar je odločitev padla šele lansko
leto. Najbolj so me podpirali moji prijatelji in domači, ki so res verjeli vame
že od samega začetka.
Očitno je, da je kuhanje tvoja strast.
Kaj vse ti je prinesel Masterchef?
Masterchef mi je
prinesel ogromno, predvsem sem se veliko naučil o sebi. Prinesel mi je tudi to,
da sem lahko začel živeti svoje sanje in da danes lahko uživam v svojem delu.
Kako so izgledala snemanja in samo bivanje v tem času, druženja, stiki s
prijatelji in družino?
Snemanja so bila naporna. Kar nekaj časa smo preživeli v studiu, kjer si moral
biti fokusiran ves čas, če si hotel kaj doseči. Bilo je težko, ker smo
bilo odrezani od socialnega življenja. Samemu sebi si moral biti največja
podpora, tako v težkih kot v dobrih trenutkih.
Se ti zdi, da si se veliko naučil v celotni sezoni?
V sami sezoni sem se naučil ogromno, predvsem o sebi in pa tudi o sami
kuhariji. Med posameznimi oddajami smo imeli kar nekaj priložnosti, da smo se učili
in naučili stvari o kuhanju, saj so nam omogočili kuharske tečaje.
Katera oddaja/krožnik ti bo ostal v spominu?
Najbolj mi bo v spominu ostala tista oddaja, kjer so nam najbližji poslali
sestavine. Dobil sem hobotnico in prav ta krožnik je tudi tisti, na katerega
sem najbolj ponosen.
Kakšni so načrti za prihodnost in kaj
prinaša ta lovorika?
Sprva želim v letu ali
dveh moj stil kuhanja predstaviti širši Sloveniji. V načrtu imam osredotočenost
na dogodke in različne kulinarične zadeve, kjer bodo ljudje dobili priložnost,
da poskusijo mojo hrano. Upam, da jih bo čim več. Ker sem oseba, ki ima rada organizacijo,
se tega ne bojim. Prav tako bomo skupaj z Mašo in Evito poletje namenili
kuhanju, zato se bomo po Sloveniji podali s FOOD TRUCKOM. Spremljajte moj
profil in boste o vsem obveščeni.
Luki čestitamo za ta prestižen kulinaričen naslov in mu želimo, da ga ponese še globje v kulinarične vode.