Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Nov program zobozdravstva za odrasle

Občina Brezovica si je že več let prizadevala dobiti dodatni program zobozdravstva za odrasle, saj je veliko občanov še vedno brez osebnega zobozdravnika.

V mesecu februarju smo tako z Uredbo Vlade uspešno dobili 1.0 program zobozdravstva. Po končanih vse soglasij MZ in ZZZS smo v maju pristopili k razpisu, na katerega so se javili 3 izvajalci, od tega 2 nista izpolnjevala pogojev za pridobitev koncesije, saj nista imela ustreznih dovoljenj.

S 1. 9. je dobila nov program Zobna d.o.o, izvajalka storitev pa dr. Suzana Stojanov. Zobozdravstvena ambulanta na koncesijo, bo sprejela tako na novo cca. 1700 novih pacientov iz Občine Brezovica. 

Da bi vas bralci in bodoči pacienti nekoliko spoznali, vas prosimo da se na kratko predstavite?                                              

Rojena sem v Makedoniji, pred 46 leti. V Sloveniji sva se z možem preselila pred 18 leti, kjer sva si ustvarila dom in družino. Sva starša dveh krasnih 13 let starih punc- dvojčic. Moja profesionalna pot povezana z zobozdravstvom se je začela že v najstniških dneh na srednji zobotehnični šoli v Skopju več kot 30 let nazaj in se nadaljevala na Stomatološki fakulteti v Skopju. 

Po končani fakulteti sem hitro zapustila svoj rojstni kraj in leta 2006 preselila v Sloveniji.

Po uspešni nostrifikaciji diplome leta 2008 sem svojo profesionalno pot nadaljevala v Sloveniji, najprej v ZD Litija, potem v ZD Ljubljana in nazadnje v zobni ambulanti Zobna d.o.o. 

Je morda razmerje med delom in družino tisto, ki je pripeljalo do odločitve za delo v družinskem podjetju?                                

Seveda da je to tudi eden od razlogov za to odločitev, ampak ne najbolj pomemben. Usklajevanje med službo in družinskem življenju je izziv za vsako družino, posebej za tisto, ki živi daleč od svojih staršev in sorodnikov. Največji razlog, da sem zapustila službo v zdravstvenem domu in se v celoti posvetila delu v družinskem podjetju je bila želja po profesionalnem rastu in nadgrajevanju znanj in izkušenj. V življenju pride čas, ko začutiš, da je treba zaključiti enega uspešnega poglavja  in začeti novega.  Sodobno opremo, vrhunski strkovnjaki na vseh podrocjih s katerimi sodeluje Zobna kot tudi prijetno uzdušje in profesionalni sodelavci so me spodbudili na ta korak. 

Kaj lahko pacienti pričakujejo v vaši ordinaciji?            

Glede na to da, sama beseda zobozdravnik povzroča strah in nelagodje skoraj pri vseh pacientih, cilj naše ambulante je da najprej ustvarimo prijetno in prijazno okolje, kjer se bodo pacienti dobro počutili in ob enem dobili pravočasno in kakovostno storitev.  Ambulanta bo ponujala vse zobozdravstvene storitve, ki so v programu primarnega zobozdravstva za odrasle iz področja konzervative in protetike, ki so krite iz strani zzzs-ja oz. nadstandardne storitve z možnostjo doplačila kot tudi samoplačniške storitve kot je čedalje bolj popularna implantologija. 

Novost je tudi to da letos je v nasi ambulanti skrb za ustno higieno in zdrave dlesni prvzela nasa sodelavka diplomirana ustna higieničarka Tjaša Rode. 

Lahko poveste kje boste svojo dejavnost opravljali na kateri lokaciji in kakšen bo vaš urnik?                        

Dejavnost se bo izvajala v prostorih zobne ordinacije Zobna d.o.o. na Podpeški cesti 14, Brezovica. 

Urnik ordinacije bo sledeč:

Ponedeljek: 13:00-20:30 

Torek: 13.00-20.30

Sreda: 10.30-16.45

Četrtek: 7.30-13.30

Petek: 7.30-12.30

Kako poteka postopek, da vas lahko ljudje izberejo za osebno zobozdravnico na koncesijo?                                                               
Vsi zainteresirani pacienti lahko posljejo zahtevo za vpis na elektronski naslov:

naročanje@zobna.si 

Ali pokličejo na :

041 636 766

Klice za nov vpis sprejemamo : 

Torek: 11-14 ure

Sreda: 8-10 ure

Četrtek: 8-11 ure

Koliko pacientov in od katere starosti naprej lahko sprejmete?                                            

Kot sem že omenila, program je predviden za zobozdravstveno varstvo odraslih oz. za vse paciente z dopolnjenih 19 let.  V naši ambulanti pravico opredelitve imajo vsi pacienti, ki so brez osebnega zobozdravnika oz. ki iz kateregakoli razloga hočejo spremeniti svojega osebnega zobozdravnika. Glede na to, da se je občina Brezovica dobesedno izborila dodatni koncesijskegi program z namenom, da bi zagotovila čim bolj dostopne zobozdravstvene usluge svojim občanom, bo naša ambulanta prednostno obravnavala občane, ki so zaradi katerega koli razloga ostali brez osebnega zobozdravnika v javni mreži.  V naši ambulanti lahko ponudimo zobozdravstveno oskrbo za približno 1700 novo vpisnih pacientov.

Od kdaj naprej se začenejo lahko pacienti opredeljevati pri vas?                                           

Z opredeljevanjem in obravnavo novih pacientov smo začeli začeli s prvim septembrom.

 

                                                                                                                                 Vodja kabineta župana

                                                                                                                                 Mag. Nataša Smrekar

Oglejte si tudi