Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
17°C
JUTRI
25°C
18°C
Oceni objavo

Učenje ustvarja priložnosti

V Sloveniji še vedno potekajo 29. Tedni vseživljenjskega učenja, ki so največja medijska kampanja na področju vseživljenjskega učenja in znanja.

V TVU že 29. leto sodeluje tudi UPI - ljudska univerza Žalec, in sicer smo v vlogi izvajalca dogodkov, kot tudi v vlogi območnega koordinatorja. Pod našim okriljem sodelujejo številne  ustanove, skupine in posamezniki iz celotne Spodnje Savinjske doline. Z dogodki, ki jih za vas pripravljamo, opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

V tem letu smo za vas z več kot 50-imi različnimi ustanovami, društvi, zvezami in posamezniki pripravili okoli 150 različnih brezplačnih dogodkov, delavnic, predavanj.

Za nami je že zelo uspešna Parada učenja, ki je potekala, 22. maja, dopoldne na Podeželski tržnici v Žalcu.

V večernih urah pa smo V Domu II. Slovenskega tabora Žalec v sklopu Parade učenja organizirali Večer navdiha. Svoje življenjske zgodbe, izkušnje in predvsem način razmišljanja so z nami delili Katja Temnik (Zeliščni vrt Majnika), Nataša Privošnik, Tim Bučar in Verica Skok.

 

Tedni vseživljenjskega učenja se iztekajo 16. junija, do takrat pa ste lepo povabljeni, da se nam pridružite na kakšnem TVU dogodku.

Vsi so brezplačni.

Koledar dogodkov najdete tu

https://tvu.acs.si/sl/iskanje/?k24

Oglejte si tudi