Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Bovec
DANES
28°C
18°C
JUTRI
26°C
18°C
Oceni objavo

PRVI ŠOLSKI DAN NA BOVŠKEM

2. septembra so v šolske klopi prvih razredov OŠ Bovec prvič stopili tudi prvošolčki z Bovškega. Najprej je župan Občine Bovec Valter Mlekuž v družbi podžupana Mira Bozje, ravnateljice OŠ Bovec Denise Šuler Rutar in redarja Janka Volariča pozdravil prvošolčke na podružnični šoli na Žagi. Tam je v šolske klopi danes prvič sedlo 5 prvošolčkov, prijazen sprejem v avli šole pa so jim pripravili starejši učenci te šole z učiteljico Vero Kranjc. Miro Bozja, predsednik Sveta za preventivo v cestnem prometu in redar Janko Volarič sta jim razdelila odsevne telovnike in jih poučila o varnem prihajanju v šolo. V podružnici Soča letos ni prvošolčkov, zato so se prej omenjeni udeležili še sprejema prvošolčkov v OŠ Bovec, kjer je v šolske klopi prvič sedlo 11 prvošolčkov. Po ustaljeni navadi so starejši učenci pripravili špalir in jih najprej pospremili do večnamenskega prostora. Po sprejemni pesmici jim je ravnateljica OŠ Bovec položila na srce, naj se pridno učijo in ubogajo učitelje in učiteljice, pa naj stkejo tudi veliko novih prijateljstev.

Poudarila je, da bo v času devetletnega šolanja veliko lepih, pa tudi manj prijetnih trenutkov, vendar je izrazila prepričanje, da jih bodo s pozitivno voljo skupaj prebrodili.

»Osnovno šolo v prihodnjih letih čaka kar nekaj sprememb in naša šola temu zvesto sledi. Vključeni smo v različne projekte, med katerimi je tudi skrb za spodbudno in varno učno okolje. Pri tem se navezujem na besede Simone Šarlah, učiteljice 2024, ki pravi, da skupaj lahko sobivamo le s sodelovanjem, spoštovanjem, kulturno komunikacijo, sočutjem in empatijo, s ciljem širitve pravih vrednot. Naj vsak od nas vsak dan naredi nekaj dobrega za sošolca, za razred, za skupnost. Potem bo vse lepše,« je med drugim povedala ravnateljica OŠ Bovec Denise Šuler Rutar in tudi sam izpostavila skrb za varno pot v šolo in nazaj domov. Zahvalila se je županu Občine Bovec Valterju Mlekužu, ki vseskozi tesno sodeluje z vodstvom šole, jim prisluhne in vedno priskoči na pomoč, če le more, pa se na njihovo povabilo vedno udeleži tudi vseh njihovih dogodkov.

Tudi župan Mlekuž je v svojem pozdravu izpostavil pomen kakovostnega medsebojnega druženja in prijateljskega odnosa drug do drugega, kar pa je v majhnem kraju, kot je Bovec veliko lažje, kot v velikih mestih:

»Težko je hitro skleniti nova prijateljstva, če se vidiš prvič v življenju, vi pa imate to srečo, da se med seboj že dobro poznate. Zato je pomembno, da osnovnošolsko izobraževanje ohranimo na tako visoki ravni, kot je sedaj, in da ohranimo tudi obe podružnici. Zadnja leta vlagamo res veliko truda v to, in čeprav ni lahko, nam za zdaj to uspeva. Tudi zato vedno prisluhnem predlogom vodstva šole za izboljšave, predvsem pa delamo na tem, da omogočimo čim večjo varnost na sami šoli in za prihode in odhode v šolo in domov. Želim vam prijetno in uspešno učenje, pa veliko novih prijateljstev. Kajti imeti prijatelja je največje bogastvo,« pa je svoj nagovor zaokrožil župan Občine Bovec Valter Mlekuž in po zaprisegi prvošolčkov skupaj z drugimi skozi špalir starejših učencev prvošolčke pospremil do njihovega razreda.

Tam jih je najprej nagovorila njihova učiteljica Polona Peternelj, nato pa jih je, tako kot prvošolčke na Žagi, nagovoril predsednik Sveta za preventivo v cestnem prometu Miro Bozja, skupaj z redarjem Jankom Volaričem pa sta vsakemu posebej predala odsevne telovnike za varnejšo pot v šolo.

Vir: bovec.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi