Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Obrezovanje vegetacije ob cestah

S ciljem zagotovitve čim večje varnosti vseh udeležencev v prometu, posebej najbolj ranljivih - otrok, starejših in funkcionalno oviranih oseb, želimo občane in občanke opozoriti na obveznost obrezovanja in vzdrževanja vegetacije (živih meja, grmičevja, dreves …) na površinah ob cestišču. Lastnike oziroma upravljalce zelenih površin, ki se nahajajo ob javnih površinah in vplivajo na videz naselja naprošamo, da na njih opravijo vsa nujna vzdrževalna dela. Opozarjamo predvsem na nujnost obrezovanje živih mej, grmovnic in dreves, še posebej ob cestah in pločnikih tako, da ti ne segajo na javno površino in ne ovirajo hoje ter preglednosti v križiščih, ne zakrivajo prometne signalizacije in svetilnosti javne razsvetljave.
Vegetacija je lahko visoka le do 75 cm od tal, da je s tem zagotovljena ustrezna preglednost.
V območju križišč zasaditev vegetacije ni dovoljena. Podobno velja tudi pri križiščih, kjer je še bolj pomembno, da vegetacija ne ogroža normalne preglednosti, ne zakriva oznak, semaforjev, znakov, skratka vse prometne signalizacije.
Nadzor nad spoštovanjem določil Zakona o cestah in Odloka o občinskih cestah, ki urejata navedeno področje, opravlja Medobčinski inšpektorat in redarstvo Vrhnika.
S spoštovanjem predpisov in izvajanjem vzdrževanih del vegetacije ob cestah bomo vsi skupaj pripomogli k večji varnosti prometa.
Hvala, ker skupaj z nami skrbite za urejeno in varno okolje ter dostopen prostor.


Občina Borovnica

Oglejte si tudi