Oceni objavo

Javni razpis za dodeljevanje finančnih pomoči za pospeševanje razvoja obrti, podjetništva in malega gospodarstva v Občini Borovnica v letu 2024

Na spletni strani Občine Borovnica je v zavihku Obvestila in objave/Javni razpisi in objave objavljen letošnji javni razpis za podporo malemu gospodarstvu v občini Borovnica. Predmet razpisa je dodelitev proračunskih sredstev Občine Borovnica in sredstev Območne obrtno-podjetniške zbornice Vrhnika, za pospeševanje razvoja obrti in podjetništva v letu 2024. Skupna višina razpisanih sredstev je 11.000 €, od tega zagotavlja Občina Borovnica 6.000,00 €, Območna obrtno-podjetniška zbornica Vrhnika pa 5.000,00 €.
Upravičenci do sredstev razpisa so majhna podjetja in samostojni podjetniki oziroma upravičenci, določeni pri posameznem ukrepu, kot so določeni v 6. členu pravilnika. Podjetja morajo izpolnjevati pogoje za majhna podjetja. Sedež fizične oz. pravne osebe ter kraj investicije morata biti na območju Občine Borovnica, sredstva pa se dodeljujejo le prosilcem s slovenskim državljanstvom.

Upravičenci lahko zaprosijo za podporo za naslednje ukrepe:

1.       Subvencioniranje obrestnih mer za spodbujanje investicij;

2.       Spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjene dejavnosti in razvoj;

3.       Pomoč pri usposabljanju zaposlenih in usposabljanju samostojnih podjetnikov;

4.       Odpiranje novih zaposlitev;

5.       Spodbujanje udeležbe na sejmih in razstavah.

Prijava na razpis se začne 12. 8. 2024 in konča 30. 9. 2024. Vloge za pridobitev finančnih sredstev iz tega razpisa s potrebnimi prilogami vložijo prosilci po pošti s priporočeno pošiljko na naslov: OOZ Vrhnika, Tržaška cesta 8a, 1360 Vrhnika ali osebno na sedežu Območne obrtno-podjetniške zbornice. Vloga mora biti dostavljena v zaprti ovojnici z oznako »NE ODPIRAJ – VLOGA ZA JAVNI RAZPIS – PODJETNIŠTVO - BOROVNICA 2024« na sprednji strani in polnim nazivom pošiljatelja na zadnji strani.
Če po odpiranju vlog in izračunu subvencij komisija ugotovi, da je za pripadajočo subvencijo premalo razpoložljivih sredstev, se prosilcem sredstva razdelijo v ustreznem sorazmernem deležu tako, da vsi prosilci pridobijo enak procent subvencije. Prosilci bodo upravičeni do sredstev OOZ Vrhnika le v primeru, da imajo poravnano zapadlo članarino do dneva oddaje vloge.
Vse dodatne informacije so na voljo na sedežu Območne obrtno-podjetniške zbornice Vrhnika, Tržaška cesta 8a, po telefonu 01/755-77-40 ali po e-pošti: luka.ogrin@ozs.si ter na Občini Borovnica, Paplerjeva 22, 1353 Borovnica, po telefonu 01/750-74-68 – Andrej Klemenc.

Občina Borovnica

Oglejte si tudi