Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Gradnja optičnega omrežja Telekoma Slovenije v naši občini

V občini Bohinj je Telekom Slovenije v letošnjem letu pričel z gradnjo optičnega omrežja. Potekala bo v več fazah s predvidenim zaključkom v letu 2027.
Večina gospodinjstev v občini bo s tem pridobila možnost priključitve na optično omrežje, ki prinaša številne prednosti, kot so višje hitrosti prenosa podatkov in boljša izkušnja spremljanja TV-programov. Prav tako je optično omrežje manj občutljivo na motnje iz okolice, kot so udari strel ali nihanje električnega toka.

Vzpostavitev optičnega omrežja je povezana s predhodno izvedbo gradbenih del, za katera je potrebno pridobiti ustrezna soglasja, kar lahko vpliva na časovni potek izgradnje. Zato je za uspešno in v skladu s terminskim planom predvideno izgradnjo optičnega omrežja ključno dobro sodelovanje vseh, to je krajanov, občine Bohinj in Telekoma Slovenije.

Ob pričetku del v posameznem kraju bomo v občini poskrbeli za javno objavo krajev in ulic, kjer bo izgradnja optičnega omrežja potekala. 
V Telekomu Slovenije priporočajo, da se za priključitev stanovanjskega objekta na optično omrežje odločite v času izvedbe gradbenih del v vašem kraju.

Terminski plan izvedbe del izgradnje optičnega omrežja v Občini Bohinj v letošnjem letu:
V letu 2024: V delu nadgradnja Centrale FL Bohinjska Bistrica, Nemški Rovt (dela končana), Stržnica, Lome, Nomenj (v delu), Bohinjska Češnjica (predvideno končanje del 25. 7. 2024), Jereka (predvideno končanje del 20. 8. 2024), Koprivnik (predvideno končanje del 15. 9. 2024).
 

Telekom Slovenije, Korporativno komuniciranje

Oglejte si tudi