V sklopu projekta Obrtno-podjetniški center Bohinj, bo v četrtek, 16. 5. 2024 od 10:00 do 12:00 v Bohinjski hiši potekala delavnica z naslovom Usposabljanje za delo z živili in HACCP pod mentorstvom Sonje Čeferin Tomaš.
Vsebina izobraževanja:
• Kultura varnosti hrane;
• Varna prehrana in dejavniki tveganja;
• Dobra proizvodnja praksa (postopki dela z živili – nabava, pravilno rokovanje z živili, križna
kontaminacija, shranjevanje, toplotna obdelava, pravilno odtajevanje, porcioniranje,
sledljivost,….); čiščenje (postopki, vrste čiščenja, rokovanje s čistili,..);
• Dobra higienska praksa (osebna higiena, delovna obleka, higiena rok-kdaj, kako, zakaj jih je
potrebno umivati,….);
• Materiali za stik z živili;
• Verifikacija, validacija.
Prijava na https://forms.gle/4xptdHpgZituQ2RWA
Število mest na delavnici je omejeno, prednost imajo občani Bohinja.
Udeležba brezplačna.
Projekt financira Občina Bohinj.