Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Bled
DANES
15°C
8°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

V petek, 17. julija, svoja vrata odpira nagrajena restavracija Julijana v Grand Hotelu Toplice

Restavracija Julijana vabi z butično kulinarično izkušnjo vredno nagrade Michelin

 

Bled ni le kraj neprecenljivih naravnih lepot, ampak popolno mesto za brezskrben oddih, kjer ne manjka priložnosti tudi za vse kulinarične navdušence. Svoja vrata v petek, 17. julija, odpira tudi Restavracija Julijana, ki jo najdete v pritličju Grand Hotela Toplice, s čudovito teraso ob najlepšem delu Blejskega jezera. Butična restavracija sprejme 20 gostov, prav tolikim pa lahko postrežejo na terasi restavracije. Gurmanske kreacije v Restavraciji Julijana nastajajo pod taktirko chefa Simona Bertonclja, pod njegovim kreativnim vodstvom pa je restavracija  po klasifikaciji Gault&Millau prejela  3 kape in prestižno priznanje The Plate Michelin, za sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok.

 

»Moj način kuhanja sledi vodiču francoske kuhinje, ki prisega na kakovostne sveže sestavine in močne, poudarjene okuse, in morda je ravno to pretehtalo pri odločitvi, da so Michelinovi strokovnjaki Restavraciji Julijana podelili nagrado The Plate Michelin. Njihov opis izkušnje obiska pri nas so povzeli z »mediteransko, sveže in elegantno«, kar je priznanje za nas, da sledimo trendom in se obiskovalcem trudimo ponuditi konstantno kakovostne jedi,« pravi chef Bertoncelj in nadaljuje, da pri tovrstnem priznanju ne gre le za kulinariko. »V 60 odstotkih ocenjujejo hrano, ostalih 40 odstotkov pa doprinesejo še postrežba, lokacija, ambient, torej celostna izkušnja obedovanja v določeni restavraciji,« pravi in dodaja, da je ponosen, da so strokovnjaki prepoznali njihovo delo v Restavraciji Julijana, obenem pa je nagrada tudi odgovornost za naprej.« Michelinova nagrada namreč ni nagrada za življenjsko delo, ampak za obdobje dela 12 mesecev.  »Pomembno je, da ne zaspimo na lovorikah, ampak vsake tri mesece predstavljamo nove sezonske jedilnike, skrbimo, da so naše sestavine vedno sveže in najboljše kakovosti, naša postrežba pa brezhibna,« je prepričan.

 

V Restavraciji Julijana pri sestavi jedi uporabljajo vse delikatese, ki sodijo v restavracije višjega ranga. »Med njimi ne smejo manjkati recimo kaviar, gosja jetra, račja jetra in boljši deli govedine. Pomembni so seveda tudi vrhunski produkti lokalnih proizvajalcev, od sveže lokalne zelenjave in mlečnih izdelkov, do prvovrstnih postrvi lokalnega rejca,« razloži Simon Bertoncelj.  Navdihe pri sestavi krožnikov chefi pogosto iščejo na izobraževanjih v tujini, kjer spoznavajo nove trende, si širijo obzorja in se učijo od najboljših.  »Sam recimo rad obiščem prijatelja chefa v Nemčiji, ki je tudi sam prejemnik dveh Michelinovih zvezdic, idejo prinesem domov in nato z ekipo kreiramo po svojih občutkih in preizkušamo različne kombinacije. Gre za skupinsko delo, vsak prispeva svoj navdih in potem skupaj izberemo najboljšo jed, ki jo uvrstimo na jedilnik. Pomembno je, da vsako idejo dodelamo in prilagodimo okolju, v katerem živimo. V restavracij Julijana nam to na podlagi nenehnega izobraževanja in dolgoletnih izkušenj očitno odlično uspeva, saj gosti odidejo navdušeni nad skladnostjo okusov jedi, pa naj gre za tri ali sedem hodov,« prizna.

 

Restavracija Julijana bo odprta vsak petek, soboto in nedeljo, svoj prostor na edinstveni kulinarični izkušnji na obali romantičnega Blejskega jezera pa si lahko zagotovite tukaj.

Oglejte si tudi