Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Poletje v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled

V Medgeneracijskem centru Vezenine Bled nikoli ne počivamo. Tudi v poletnem času se iz naših prostorov sliši otroški smeh in začuti njihova igrivost, saj se trudimo, da poletne počitnice postanejo nepozabne za otroke. Raznovrstni počitniški programi v organizaciji Ljudske univerze v Radovljici omogočajo, da vsak najde nekaj zase in preživi čas aktivno ter ustvarjalno.

Mimo je kar že peti teden počitnic in pred nami je še kar nekaj tednov smeha, igre in radosti. Poglejmo si, katere razburljive počitniške programe smo že doživeli:

Prvi teden, ki smo ga preživeli skupaj so bile Dogodivščine v naravi. Skupaj smo opazovali naravo, odkrivali zanimivosti, se igrali v gozdu, spoznavali nove športne igre, ustvarjali iz naravnih materialov in se zabavali s skrivalnicami ter drugimi igrami.

"Sproščeno v poletje" smo organizirali v sodelovanju z v Društvom Žarek, kjer so otroci lahko izrazili svojo ustvarjalnost z različnimi materiali ter prijetno preživljali čas ob umetniškem izražanju. Ob lepem vremenu so se odpravili tudi do Zake, kjer so se ohladili v jezeru.

Nadaljevali smo z radijsko delavnico "Poletni radio z Ano Pirih", ki je bil pravi magnet za vse klepetulje. Otroci so se navdušeno posvetili ustvarjanju in snemanju lastne radijske oddaje za poletne počitnice. Naučili so se osnov ustvarjanja radijske oddaje, spoznali radijsko snemalno opremo in mikrofon, kar jim bo omogočilo, da bodo svoj klepetuljasti talent uporabili tudi v prihodnosti. Njihove ustvarjalne ideje so bile posnete v poletni radijski oddaji Radio Baba Carka, ki si jo lahko ogledate na naslednji povezavi: https://lu-r.si/2023/07/24/pocitniski-program-poletni-radio/?fbclid=IwAR2pRD20oeNvxHTK99WrkFCzmTfw63dMzOD0A44TOH5hP3IH6y4PtLkN6fI

Četrti teden "Zaplešimo skupaj" je bil plesno obarvan in pravi magnet za vse ljubitelje gibanja in plesa. Pod vodstvom Mateje Mihelič, vodje plesne šole MM Studio Eleven, so otroci spoznavali pravljično jogo, se učili novih plesnih koreografij ter sklepali nova prijateljstva.

Za aktivne in športne počitnice pa je poskrbel program "1, 2, 3 športaj z nami tudi ti". Športni pedagogi in animatorji so skrbeli, da so otroci spoznavali in preizkušali različne športne discipline na različnih lokacijah. Gibanje je prispevalo k sprostitvi, dobro počutje pa je bilo zagotovljeno ob vsakem koraku.

V letošnjem poletju sledi še kar nekaj počitniških tednov.

Zabava, smeh in igra so zagotovljeni, zato vabljeni, da se nam naslednje leto pridružite in skupaj ustvarimo nepozabne spomine.

 

V našem centru ne manjka smeha tudi med starejšimi, ki poleti obiskujejo dnevno varstvo, ki ga vodi Dom dr. Janka Benedika Radovljica. V teh poletnih mesecih veliko oskrbovancev praznuje rojstne dneve, kar nam prinaša skupno veselje in radost.

  

Če vas premami poletno branje, vam toplo priporočamo obisk Knjižnice Blaža Kumerdeja Bled tudi v poletnih mesecih, in sicer med poletnim delovnim časom.

Oglejte si tudi