Projekt se opira na ozaveščanje prebivalstva o pomenu izbiranja lokalne
hrane in zavedanje o prednostih uživanja slovenskih živil s ciljem, da bi
prebivalci pogosteje posegali po slovenski hrani in na ta način podpirali
domače kmete in predelovalce. Z uživanjem lokalne hrane prispevamo tudi k
manjši obremenitvi okolja.
S projektom želijo krepiti zavest o pomenu lokalne hrane in vplivih, ki jih
imajo odločitve posameznikov na skupno dobrobit in prihodnost generacij, ki
prihajajo. Projekt osvetljuje tudi zavedanje o pomenu varovanja kmetijskih
zemljišč, ki so temelj za pridelovalo lokalne hrane.
Vabljeni na Tržnico Bled
K projektu je pristopila tudi Občina Bled, zato vas skupaj s Kmetijsko zadrugo
Bled v Tednu slovenske hrane vabi na Tržnico Bled. Med 11. in 17. novembrom bo
na tržnici na voljo obogatena ponudba različnih izdelkov lokalnih proizvajalcev.
S tovrstnim načinom nakupovanja lahko skupaj pripomoremo k bolj trajnostnemu in
zdravemu načinu prehranjevanja, obenem pa podpremo lokalne kmete in pridelovalce
ter kupimo domače proizvode neposredno v svoji okolici.
Oceni objavo
Prvi izvedbi projekta Teden slovenske hrane se je pridružil tudi Bled
Med 11. in 17. novembrom 2024 poteka prvi teden slovenske hrane, ki ga je Vlada Republike Slovenije razglasila decembra 2023 na pobudo enajstih stanovskih organizacij s prvopodpisano Čebelarsko zvezo Slovenije in s spodbudo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Oglejte si tudi
Objavljeno: