Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Odprt je nov trgovski center Mercator na Bledu

Bled - Včeraj so odprli nov trgovski center Mercator Bled na Kajuhovi cesti 1. TC Mercator Bled je zgrajen na poslovno-stanovanjskem območju Seliše,  vrednost investicije je približno 3,4 milijona EUR. Supermarket in štirje najemniški lokali pomenijo dolgi pričakovano trgovsko in dopolnilno ponudbo tako za občanke in občane Bleda in sosednjih občin  kot za številne obiskovalce tega slovenskega turističnega bisera.

 

Toni Balažič, predsednik Mercatorjeve uprave, je ob odprtju novega trgovskega centra Mercator Bled poudaril, da so v Mercatorju ponosni na nov trgovski center na Bledu, ki ima svetovni renome. »V zadnjem času Mercator vlaga predvsem v prenovo svoje maloprodajne mreže. Na Bledu, ki slovi kot eden najlepših krajev na svetu, pa smo si resnično želeli nov center. Verjamem, da bomo s pestro  ponudbo ter s prijaznostjo in strokovnostjo naših zaposlenih prepričali tako domačine kot turiste.« 

 

Janez Fajfar, župan Občine Bled, pa je v svojem nagovoru poudaril, da so občanke in občani Bleda kar dolgo čakali na večjo trgovino. »Posebej smo zadovoljni, da je nov trgovski center zrasel na območju nekdanje tovarne Vezenine Bled, ki vrsto let ni bilo v uporabi in je zelo kazilo izgled kraja. Spremljali smo napredek pri gradnji in si želeli, da se čim prej zaključi, saj naš Bled niso samo naravne lepote, kraj mora živeti in se razvijati, zato tak center potrebujemo. Zdaj, ko ga slovesno odpiramo, želim veliko uspeha vsem, ki bodo v njem zaposleni, in veliko zadovoljstva vsem, ki ga bodo obiskovali.«

 

Supermarket Mercator na 1000 m2 in z 28 zaposlenimi se ponaša predvsem z veliko izbiro dnevno svežih izdelkov, od mesnice s široko ponudbo svežega mesa do ponudbe mlečnih izdelkov in zamrznjenih jedi, pekarne, kjer sproti pečejo tudi pizze, toploteko s ponudbo pripravljenih svežih jedi, samopostrežne delikatese in velikega oddelka s sadjem in zelenjavo. Na voljo pa je tudi izbrana ponudba tehnike in tekstila ter turistični kotiček.

 

Celoten objekt trgovskega centra je velik skoraj 3.000 m2. Stavba ima tri glavne vhode za obiskovalce, pa tudi dodatne vhode, ki služijo dostavi, servisiranju, dostopu osebja in dostopu do tehničnih prostorov. V trgovskem centru je pet lokalov trgovske oz. storitvene dejavnosti. Lokale v funkcionalno celoto povezuje prostor nakupovalne ulice, v skupnih prostorih pa so javne sanitarije in tehnični prostori.

 

Poleg velikega Mercatorjevega supermarketa je dobrodošla tudi dopolnilna ponudba v trgovinah Intersport in DM,  poslovalnici Gorenjske banke ter gostinskem lokalu z zunanjo teraso in otroškimi igrali.

 

Ob odprtju novega trgovskega centra Mercator Bled je Mercator namenil donacijo v vrednosti 3.000 EUR mladim gasilcem iz občin Bled, Bohinj in Gorje za njihov letni kamp, ki ni samo počitniški, temveč na taboru vadijo gasilske spretnosti.

 

 

Oglejte si tudi