Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
11°C
JUTRI
24°C
14°C
Oceni objavo

Obnovljena atletska steza

Občina Bled je prvo nedeljo v septembru v Športnem parku Bledec odprla obnovljeno atletsko stezo, ki pomeni pomembno pridobitev za Občino Bled, predvsem za vse uporabnike atletskega stadiona.

Celoten projekt obnove atletske steze je izvedlo podjetje FLORA d. o. o., Koroška cesta 22, Kranj, pod vodstvom direktorja Matjaža Kumarja. Gradbeni nadzor je izvajala Monika Lihteneger, s. p.

Atletska steza, ki je bila v sedanji velikosti zgrajena leta 2006, meri 5055 m2. Obsega 6 tekmovališč (stez) po 400 m, 2 x skok v daljino ali troskok, 1 x skok s palico in višino, 1 x met kroge in diska in 1 x met kladiva in kopja. Z investicijo je bila v celoti obnovljena, z novo sintetično športno podlago podjetja BSG, sistem TETRAPUR ENZ II., certificirana s strani World Athletics, narejena po sistemu nabrizga končnega sloja, izvedeno je bilo liniranje in meritve v skladu z World Athletics standardi. V celoti sta bili prenovljeni obe jami za skok v daljino.

Finančna vrednost celotne investicije je znašala 325.000,00 €. Od tega je Občina Bled poleg lastnih sredstev pridobila še sredstva sofinanciranja preko javnih razpisov, s strani Fundacije za šport Ljubljana 22.767,00 € ter s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport 100.000,00 €.

Z obnovljeno atletsko stezo, ki dviguje kakovost in vsesplošno uporabnost športne infrastrukture na Bledu, so  zagotovljeni boljši in varnejši pogoji za izvajanje športne vadbe in treningov. Stadion poleg atletov uporabljajo tudi drugi blejski klubi in društva, izvajalci letnega programa športa, vrtec, šola, Slovenska vojska in nenazadnje tudi občani in občanke kot posamezniki, pa tudi kakšen turist.

Občina Bled s to investicijo zasleduje dolgoročne cilje, sprejete v Strategiji trajnostnega razvoja občine Bled 2030, ki vključuje dvig kakovosti življenja, kakovostno sobivanje vseh generacij, s poudarkom na zagotavljanju raznolikih možnosti za šport in rekreacijo vseh generacij in souporabo infrastrukture s turizmom.

Po otvoritvi steze je bila na stadionu še mednarodna atletska tekma.

Oglejte si tudi