Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Največji hokejski turnir v tem delu Evrope na Bledu

Med 24. julijem in 4. avgustom 2024 bo v Ledeni športni dvorani na Bledu potekal turnir hokeja na ledu, CCM World invite – I feel Slovenia 2024. Ta bo v dvanajstih dnevih na Bledu gostil 52 ekip in več kot 2000 udeležencev.

8. izvedba hokejskega turnirja na Bledu

Turnir hokeja na ledu za otroke med 10. in 14. letom starosti CCM World invite – I feel Slovenia 2024 se že osmič zapored vrača na Bled. Gre za enega izmed največjih mednarodnih hokejskih turnirjev v Evropi, kjer se pomeri 52 ekip iz več kot 40 držav. Tekmovalci med drugim prihajajo iz Slovenije, Združenih držav Amerike, Kanade, Švedske, Finske, Češke, Slovaške, Ukrajine, Avstrije, Italije, Latvije, Madžarske, pa tudi iz Hrvaške in Romunije. Največ udeležencev, več kot 320, prihaja iz Združenih držav Amerike, po številčni zastopanosti jim sledijo Švedi in Čehi. 

140 tekem v 8 dneh

Na osrednjem prizorišču turnirja v Ledeni dvorani Bled ter v športni dvorani Podmežakla na Jesenicah in Hali Tivoli v Ljubljani se bo v osmih dneh zvrstilo 140 tekem. Turnir poteka v dveh delih, in sicer med 25. in 28. julijem ter med 1. in 4. avgustom, prijateljske tekme bodo odigrane 23., 24., 30. in 31. julija.

Več kot 2000 udeležencev

Turnir za otroke med 10. in 14. letom v kraj privabi najboljše igralce iz posameznih držav, rojene med letoma 2011 in 2014, ki Bled obiščejo z družinami in na Bledu z okolico v povprečju bivajo med 4 in 7 dni.

O turnirju

Licenčni turnir CCM World invite je v lasti Američanov in spada pod okrilje največjega hokejskega turnirja na svetu, ki se odvija v Chicagu in se ga udeleži okoli 450 ekip.

Turnir CCM World invite, ki letos na Bledu poteka že osmič zapored, je bil v Evropi prvič izveden pred 18 leti. Vse do leta 2016 je devet izvedb turnirja gostovalo v državah in mestih, ki so trdno zasidrana na hokejski zemljevid, kot na primer ruski Moskva in Sankt Peterburg, švedski Stockholm, finski Helsinki …

Po letih prizadevanja so leta 2016 lastniki licence sprejeli odločitev, da turnir za stalno gostuje na Bledu. Odločitvi je botrovala vrhunska organizacija turnirja, možnosti nastanitve v neposredni bližini športnih dvoran, nadpovprečna udeležba ekip po številčnosti in naravne danosti kraja, ki nudijo številne prostočasne aktivnosti v kraju.

Glavni organizator turnirja je lokalni klub Hokej klub mlade kategorije Bled (HKMK Bled), partnerja pa Slovenska turistična organizacija in Javni zavod Turizem Bled.

Ogled turnirja

Turnir je odprt za javnost, vstopnine ni, zato si je tekme možno ogledati v živo. Prenos tekem bo na voljo na portalu Hokej TV in istoimenskem programu ponudnika Telemach, na Facebook strani BledHockey in na uradni spletni strani CCM Slovenia, kjer bodo na voljo prenosi tekem iz vseh dvoran.


Javni zavod Turizem Bled

Oglejte si tudi