Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Blejsko poletje 2024: od petka do četrtka

Izkoristite zadnje poletne dni in se pridružite pestremu dogajanju letošnjega Blejskega poletja. Ob jezero vabijo plesni ritmi in romantično obarvani akustični večeri, na Blejski grad pa imenitne gospodične in pogumni vitezi, s katerimi boste vstopili v časovni stroj in podoživeli srednjeveški čas.

Večeri na Jezerski promenadi

Vabljeni na živahno večerno dogajanje na Jezersko promenado. Danes, v petek, 23. avgusta, ob 19. uri na ples povabi DJ Kuky, v soboto, 24. avgusta, pa na prijeten akustični večer vabi Ana Skumavč. 

Koncert na jezeru: Vlado Kreslin in Mali Bogovi

Danes, v petek, 23. avgusta, vabljeni na glasbeni večer z razgledom na jezero in Blejski otok. Na veslaške tribune v Veliko Zako vabi vsestranski glasbeni umetnik Vlado Kreslin, ki je s svojo več kot štiridesetletno glasbeno kariero že prerasel v legendo. S skupino Mali Bogovi bodo preigravali danes že ponarodele uspešnice, kot so Od višine se zvrti, Namesto koga roža cveti in Tista črna kitara.

V Grajski park na lutkovno predstavo

Zavod za kulturo Bled v sodelovanju z gledališčem Fru-Fru vabi na lutkovno predstavo Lili in Bine, ki bo v četrtek, 29. avgusta, ob 19. uri. Z zgodbami znanih junakov, ki jih poznajo šoloobvezni otroci, se bodo poistovetili prav vsi gledalci, saj govorijo o prijateljstvu, praznovanju pa tudi o strahovih, dolgčasu in osamljenosti. Lutkovna predstava Lili in Bine nastaja po likih iz učbeniške serije založbe Rokus Klett.

Glasbeni večeri v blejskih hotelih in Baru Zaka

Vsak petek med 18. in 21. uro na terasi Kavarne Park potekajo akustični glasbeni večeri, ki se v primeru dežja izvedejo v preddverju hotela Rikli Balance med 18.30 in 21.30. Ob sobotah na isti kraj, ob istem času povabijo na pop, soul in jazz ritme, ob torkih pa na klavirske glasbene večere.

Vsak četrtek vabljeni tudi na tradicionalni slovenski večer na teraso hotela Kompas.

V soboto, 24. avgusta, od 20. ure dalje vabljeni v Veliko Zako, na koncert Samuela Lukasa. Glasbenik, ki poskrbi za izjemno vzdušje, bo preigraval vsem znane svetovne glasbene uspešnice in navdušil z interpretacijami svojih avtorskih pesmi.

Podoživite srednjeveški čas

Tudi avgusta vas vsako nedeljo ob 10. uri na gradu sprejme srednjeveška skupina viteza Gašperja Lambergarja. Vstopili boste v časovni stroj, podoživeli srednjeveški čas in se podali na prizorišče lahkotnih plesov in viteških spretnosti v družbi imenitnih gospodičen in pogumnih vitezov.

Vabljeni na Jezersko promenado

Jezerska promenada in tamkajšnja kulinarična ponudba vabita obiskovalce vse dni v tednu, med 12. in 22. uro, ob obisku promenade pa povabimo, da se sprehodite tudi do Zdraviliškega parka, kjer se ob vikendih predstavlja 15 umetnikov in obrtnikov z izdelki domače in umetnostne obrti.

Oglejte si tudi