Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Marjetino druženje na Bohinjski Beli

Letošnje vremenske nevšečnosti so se (23. 7.) izognile Marjetinemu sejmu na Bohinjski Beli. Domačini in obiskovalci so lahko uživali v pestrem programu, ki so ga pripravili v domačem turističnem in kulturnem društvu.

Ob poti od vaškega jedra do šole nas bo še nekaj časa pozdravljala razstava fotografij »Kulturna dediščina Bohinjske Bele na fotografijah«. 

Tudi nedelja je bila pestra  dopoldne sveta maša v domači cerkvi sv. Marjete, čez dan ogledi razstave, od 18. ure dalje pa še program v vaškem jedru  nastop otrok vrtca in šole, kamišibaj Dragice Ropret Žumer, glasbene točke na citrah in harmoniki, skeč Ta prava Blana Franca in Janez, glasbena poživitev z narodno zabavnim ansamblom ... 

Prisotni so si želeli predvsem sproščenega druženja in srečanja tistih, s katerimi se že dolgo niso videli. Domačinom so se pridružili tudi nekateri turisti. Za lačne želodce so poskrbeli z domačo hrano (govnač in želodček), pa tudi žejen ni ostal nihče. Mogoče bi potrebovali edino malo več plesnih navdušencev.

Na Marjetin sejem pa vas ponovno vabimo naslednje leto okoli 20. julija, ko goduje sveta Marjeta.

Maja Poklukar

 

 




 

      

 


 

Oglejte si tudi