Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
16°C
Oceni objavo

Razstava Narava in človek

V Medgeneracijskem centru Vezenine Bled je bila v sklopu festivala Kino Bled 25. 7. otvoritev razstave z naslovom Narava in človek avtorice Renate Ambrožič Čop, ki prepleta različne slikarske sloge iz različnih obdobij in gledalca vabi k razmisleku o perečih okoljskih vprašanjih. Dela so v MGC Bled še vedno razstavljena.

"Kot umetnica, globoko zavezana ohranjanju okolja, svoje življenje posvečam raziskovanju presečišč med likovno umetnostjo in ekologijo. Raziskujem vprašanje, kako lahko likovna umetnost prispeva k ohranjanju zdravega naravnega okolja. Sprašujem se, ali lahko slikarstvo služi tudi kot oblika okoljevarstvenega aktivizma. Odgovor na zastavljeno vprašanje je v aktivnem pristopu, svoj odgovor pa predstavljam v obliki sestavljenega, modularnega likovnoumetniškega dela," je povedala avtorica.
"Moj najnovejši likovnoumetniški projekt je sestavljen iz sedmih oljnih slik na platnu, povezanih s podporno strukturo. Podajam se na pot umetniškega raziskovanja, prepletam različne slikarske sloge iz različnih obdobij in gledalca vabim k razmisleku o perečih okoljskih vprašanjih. Slikam, v kar verjamem, in to je, da je harmonija med ljudmi in naravo mogoča in dosegljiva. Čas teče, vključno s priložnostmi za ohranjanje planeta. Prihodnost je v naših rokah."
Več o avtorici in razstavi si lahko preberete tudi na www.renatacop.art, še bolj pa priporočamo ogled v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled do 15. septembra.

Aljaž Markelj

Oglejte si tudi