Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Koncert na jezeru: TABU akustika

Danes, v petek, 16. avgusta, vabljeni na čudovit glasbeni večer z razgledom na jezero in blejski otok. Na veslaške tribune v Veliko Zako vabi razširjena akustična zasedba skupine TABU, kjer se bodo razlegale vsem znane glasbene uspešnice v slečeni akustični izvedbi.

Zagotovo jih poznate … Poljubljena, Angel, Divje, Pesek in dotik, Oblak za dva, Greva dol, Nabiralka zvezd, Dobra vila, Lahko sem srce … Vse omenjene in še veliko drugih, vsem poznanim, glasbenih uspešnic skupine Tabu, bo v slečeni akustični izvedbi zazvenelo v izjemnem ambientu z razgledom na Blejsko jezero in otok.

Vstopnice po ceni 17,00 evra so na voljo na prodajnih mestih Eventim, nakup bo na voljo tudi na licu mesta.

Uporabne informacije za obiskovalce

Trajnostno po Bledu

Obiskovalce in udeležence spodbujamo, da se dogodkov na Bledu udeležijo na način trajnostne mobilnosti in se v kraj pripeljejo z javnim prevozom, vlakom (postaja Bled Jezero) ali avtobusom.

Da bi se izognili gneči na cesti, se v kraj pripeljite z vlakom. Postaja Bled Jezero na vrhu griča, od koder se odpira izjemen pogled na jezero, je od Velike Zake oddaljena zgolj 1 kilometer oziroma 15 minut hoje.

Odlične povezave so na voljo z avtobusnimi prevozi, saj do Bleda redno vozijo avtobusi iz Ljubljane preko Kranja in Radovljice. Povezave so na voljo tudi iz smeri Bohinja in Jesenic. Glavna avtobusna postaja Bled je na severovzhodnem delu kraja, od prizorišča pa oddaljena 3 kilometre oziroma 40 minut hoje.

Parkirišča za obiskovalce so na Bledu na voljo na vseh plačljivih občinskih parkiriščih. Priporočamo parkiranje na tistih, kjer je na voljo časovno neomejeno parkiranje (P12 – Seliše, P14 – Vrtec, P15 – Osnovna šola, P16 – Osnovna šola 2, Zdravstveni dom, železniška postaja, Lake Bled Parking in parkirišče Betin). Več informacij o parkirnih mestih na Bledu je na voljo tukaj

Tudi avgusta po Bledu vozijo trije brezplačni avtobusi z linijo okoli jezera, po vaseh in do Pokljuke, namenjeni tako domačinom kot obiskovalcem. Bled Bus povezuje tudi bolj oddaljena parkirišča s središčem kraja, v času koncertov na jezeru pa smo obstoječemu voznemu redu dodali dodatni liniji, ki bodo obiskovalce zapeljale do prizorišča v Veliki Zaki. Več informacij in urnik voženj je na voljo tukaj.

Bled Bus za obiskovalce Koncertov na jezeru

Za obiskovalce Koncertov na jezeru smo v Javnem zavodu Turizem Bled organizirali dodatne brezplačne Bled Bus prevoze s podaljšanim obratovalnim časom, zato obiskovalce petkovih koncertov v Veliki Zaki vabimo, da svoje vozilo parkirajo na enem od bolj oddaljenih parkirišč in se na prizorišče pustijo zapeljati z Bled Busom.

Vozni red dodatnih linij:

18:50 Seliše (pri Informacijskem centru Triglavska roža)
18:58 Bled Union
18:58 Bled avtobusna postaja 

19:03 Bled Mlino 

19:08 Velika Zaka

19.00 Seliše (pri Informacijskem centru Triglavska roža)
19:03 Bled Union 
19:08 Bled AP 
19:13 Bled Mlino 
19:18 Velika Zaka 

19:45 Seliše (pri Informacijskem centru Triglavska roža)
19:48 Bled Union

19:53 Bled avtobusna postaja

19:58 Bled Mlino

20:03 Velika Zaka


Dodatne informacije in vozni red brezplačnih Bled Bus prevozov je na voljo
tukaj.

Bled Bus bo 15 minut po koncu koncerta obiskovalce peljal od Velike Zake do Športnega parka Bledec (parkirišče P11 – Blejski grad) in Avtobusne postaje Bled.

Oglejte si tudi