Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

DEJAVNOSTI V MGC-ju

S septembrom se v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled začnejo različne aktivnosti. Na podlagi javnega razpisa so se prijavili naslednji izvajalci, ki ponujajo širok izbor raznolikih dejavnosti, vključno z:

JUTRANJA JOGA S TAMARO

Kje: MGC Bled- vadbena dvorana

Kdaj: torki in četrtki od 6:15 do 7:15

Tamara Manojlović, certificirana učiteljica joge, vodi jutranjo prakso primerno za vse, tudi za začetnike. Ta praksa prinaša številne koristi, vključno z boljšim počutjem, več energije, večjim fokusom, umirjenostjo uma, izboljšano telesno kondicijo, obvladovanjem stresa skozi dihanje in manifestacijo želenega življenja.

 Za prijave in več informacij: tamara_manojlovic@outlook.com / 040 588 467 ali tamaramyoga.wixsite.com/tamarayoga.

MANDU VADBA - joga in raztezne vaje

Kje: MGC Bled- vadbena dvorana

Kdaj: ponedeljek od 19:00 do 20:00

Mandu joga je večplastna vadba, ki povezuje gibanje, dihanje in raztezne vaje za raziskovanje telesa, odpravljanje napetosti in nelagodja ter izboljšanje mišičnega tonusa, drže, gibljivosti in počutja. Vadba vključuje različne vaje, ki se prilagajajo posameznikovim sposobnostim, tako za začetnike kot za tiste, ki želijo izboljšati določene vidike telesne pripravljenosti. Prav tako je primerna za športnike in rekreativce, saj povečuje prožnost mišic. Po vadbi sledi meditacija in globoko sproščanje telesa, ki omogoča zaznavanje pozitivnih sprememb ter popolno umirjenost in sprostitev.

Prijave in več informacij na www.joga-mandu.si ali info@joga-mandu.si ter 051 338 838.

PILATES IN FUNKCIONALNA VADBA ZA ŽENSKE

Kje: MGC Bled- vadbena dvorana

Kdaj: torek in četrtek med 9:00 in 10:00

Te vadbi sta primerni za ženske, ki imate čas dopoldan in želite izboljšati svoje počutje. Funkcionalna vadba, z vključenim kardio, poteka ob torkih, medtem ko pilates poteka ob četrtkih. Obe vadbi sta celostni, prilagodljivi za vse dele telesa in gibalne vzorce. Uporabljajo se različni pripomočki za izboljšanje moči, ravnotežja in gibalnih sposobnosti.

Prijave in informacije: anita.derlink@gmail.com in 041 350 127.

CELOSTNA PRAKSA TELESA: SOMATIKA, DIHANJE IN JOGA,

Kje: MGC Bled- vadbena dvorana

Kdaj: četrtek od 20:00 do 21:00

Leja, vaditeljica gibanja, joge in Integralnega dihanja, vabi na sproščena druženja ob gibanju, primerna za vse generacije in telesne oblike. Vadba združuje gibalno dihalne vaje za izboljšanje gibanja, dihanja in zavedanja telesa. Praksa je intuitivna in ljubeča do telesa ter ima pozitiven vpliv na samozavest in počutje.

Za prijave in več informacij:  leja.lederer@gmail.com / www.respira.si / 040 669 908

VADBA ZA ŽENSKE

Kje: MGC Bled- vadbena dvorana, računalniška učilnica

Kdaj: torek in četrtek od 19:00 do 20:00 ter sreda od 18:00 do 19:00

Tina Luznar je izvajalka, ki ponuja telovadbo, meditacijo in individualno svetovanje. Z njenim pristopom k telovadbi lahko okrepite svoje telo in izboljšate svoje počutje. Hkrati pa vam bo pomagala najti notranji mir in osebno rast skozi meditacijo ter individualno svetovanje.

Za prijave in več informacij: tina.luznar@gmail.com / https://lifestar.si/ / 068 643 644

FUNKCIONALNI TRENING ZA ŽENSKE

Kje: MGC Bled- vadbena dvorana

Kdaj: ponedeljek in sreda od 9:00 do 10:00 (Urška Ahac) in ponedeljek in sreda od 20:00 do 21:00 (Gala Lukman)

Funkcionalni treningi so usmerjeni k krepitev ženskega telesa, vključujejo lahke uteži, različne gibalne vzorce in raztezanje. Primerni so za različne ravni vadbe, vključno z začetniki. Večerni trening pripomore k izboljšanju gibalnih vzorcev in vitalnosti telesa.

Za več informacij in prijave: 041-664-927 (Gala) /  klinika.alp@gmail.com

JUHU JOGA

Kje: MGC Bled- vadbena dvorana

Kdaj: sreda od 19:00 do 20:00

Kombinirana vadba, ki združuje klasično jogo z novejšimi praksami kot sta hormonska in obrazna joga. Namenjena predvsem ženskam, prebuja in neguje energijo, obnavlja in sprošča ter prispeva k zdravemu telesu in sijočem izgledu. Vadba traja 1,5 ure in je primerna za vse.

Za prijave in informacije, kontaktirajte Urško Kramar na 041/708 201.

 

Ponujamo tudi različne plesne programe:

MM STUDIO ELEVEN

Kje: MGC Bled- vadbena dvorana

Kdaj: torek in četrtek od 15:45 do 18:30 ter petek od 9:00 do 10:00

V MM Studiu Eleven ponujamo raznolike plesne programe in vodene vadbe za vse starostne skupine. Otroci in mladostniki lahko uživajo v plesnih uricah, jazz baletu in hip hopu, medtem ko so sobote in nedelje rezervirane za tematske rojstnodnevne zabave. Za odrasle izvajamo navdihujoč plesni tečaj za dušo in srce, kjer skupaj razgibamo telo v plesnih ritmih.

Poleg plesa vam nudimo dinamičen fitnes program po licenci mednarodne organizacije Les Mills. Našo ponudbo smo obogatili s programom BodyBalance, ki predstavlja čudovito harmonijo tai chi-ja, pilatesa in joge. Z vodenimi vadbami prilagojenimi za vse ravni znanja, bomo poskrbeli za vaše telo in duha.

Za več informacij o naših programih obiščite www.mmstudioeleven.com ali pišite na info@mmstudioeleven.com.

MOJ KLUB - programi za otroke in mladino:

Kje: MGC Bled- vadbena dvorana

Kdaj: ponedeljek, sreda in petek od 16:00 do 19:00

Programi na Bledu:

  • jazz dance
  • hip hop
  • ritmična gimnastika
  • klasični balet

Več o programih si lahko ogledate na naši spletni strani www.moj-klub.si.  Pred vpisom lahko programe preizkusite.

Programe lahko poljubno kombinirate z vsemi razpisanimi na naši lokaciji v Radovljici, kjer imamo v ponudbi še več dejavnosti, na obeh lokacijah velja ista vplačana karta.
Prijave in informacije na: 041 602 082,
infomojklub@gmail.com

MOJ GIB- Argentinski tango:

Kje: MGC Bled- večnamenska dvorana (2,3)  

Kdaj: sreda od 20.30 do 21.30 (začetni tečaj) , ponedeljek od 20.30 do 21.30 (nadaljevalni tečaj)

Verjamemo, da se že nekaj časa spogledujete z Argentinskim Tangom. Prisrčno vabljeni v našo družbo, kjer se bomo naučili argentinskega tanga, se imeli lepo in prav kmalu stopili na plesišče. Cena tečaja je 70 € na osebo (zajema sklop 8 zaporednih plesnih vaj).

Za več informacij in prijave obiščite www.labodbled.si ali pišite na tango@labodbled.si.

MOJ GIB- družabni plesi:

Kje: MGC Bled- večnamenska dvorana (2,3)

Kdaj: nedelja od 18:00 do 19:00 (začetni tečaj), od 19:00 do 20:00 (nadaljevalni tečaj), od 20:00 do 22:00 (plesni večer)

Družabni plesi že v svojem imenu obljubljajo zabavo, druženje, sprostitev, užitek in priložnost za spoznavanje novih ljudi. V plesnem tečaju družabnih plesov vas popeljemo skozi paleto plesov, ki jih boste brez težav zaplesali na različnih družabnih priložnostih. Cena tečaja je 80 € na osebo (zajema sklop 8 zaporednih plesnih vaj).

 Za več informacij in prijave obiščite www.labodbled.si ali pišite na plesnistudio@labodbled.si.

MOJ GIB- Salsa in Bachata:

Kje: MGC Bled-večnamenska dvorana (2,3), vadbena dvorana

Kdaj: torek od 20:00 do 21:00 (spodnja dvorana); od 21:00 do 22:00 (telovadnica)

Salsa in Bachata sta čutna plesa, ki vam omogočata, da se prepustite strastnim ritmom in čutnim gibom.

Za več informacij in prijave obiščite www.labodbled.si ali pišite na salsa@labodbled.si.

KLUB KARATE AKADEMIJA RADOVLJICA

Kje: MGC Bled- večnamenska dvorana (2,3)

Kdaj: ponedeljek, sreda od 16:15 do 20:25

Ponujamo karate tečaje za otroke in mladostnike ob ponedeljkih in sredah. Novost je vadba samoobrambe in karateja za družine, kjer lahko starši in otroci vadite hkrati. Karate je veščina samoobrambe, ki razvija telesne in duševne sposobnosti, kot so moč, koordinacija, ravnotežje, koncentracija in sprostitev. Vadba krepi samopodobo in notranjo moč, kar vodi k boljšemu obvladovanju stresnih situacij.

Vadba je primerna za vse starostne skupine. Letos uvajamo vadbo za družine, kjer lahko starši in otroci vadite ob isti uri. Pridružite se eni izmed naših skupin:

Karate vrtec (4-5 let) 15.00 - 15.45 (v prostorih vrtca Bled)

Karate šola (6-7 let) 16.15 - 17.15

Karate šola (8-10/11 let) 17.15 - 18.15

Višja skupina, tekmovalci in višji pasovi 18.15 - 19.15

Starejši otroci in odrasli - Karate in samoobramba 19.15 - 20.15

Vadba poteka vsak ponedeljek in sredo v veliki dvorani. Priporočamo nošenje športne opreme, bosonogo vadbo, in prinašanje steklenice z vodo.

Prijave so odprte na spletni strani www.borilna-akademij.info, lahko pa nas tudi pokličete na 041 723 824 (Trener Janez) ali 041 475 689 (Marjeta). Spremljate pa nas lahko tudi na Facebook strani Karate Akademija Bled za aktualna obvestila.

 

Ponujamo pa tudi dva programa, ki sta namenjena novopečenim staršem.

Tečaj masaže za dojenčke po programu IAIM 

Kje: MGC Bled- vadbena dvorana

Kdaj: sreda od 10:00 do 12:00

Primeren za mamice, očke in dojenčke starosti 0-12 mesecev.

Ponujamo 5 zaporednih srečanj, kjer se povežete s svojim dojenčkom, ga bolje spoznate in kvalitetno preživite skupni čas. Poleg tega, da se naučite masažnih gibov, ki pomagajo pri krčih, slabem spanju in bolečinah ob izraščanju zob, se tudi povežete z dojenčkom, spoznate njegovo nebesedno komunikacijo in povečate zaupanje vase. Masaža dojenčka obogati porodniški dopust in vas sprosti ob prijetni družbi mam. Tečaj je tudi odlično darilo za novorojenčke in njihove starše.

Igralno-masažne urice

Kje: MGC Bled- vadbena dvorana

Kdaj: četrtek od 10:00 do 12:00

Primeren za mamice, očke in dojenčke starosti 4-18 mesecev.

Sklop uric zajema 5 zaporednih srečanj, kjer se naučite preprostih masaž, izvedenih preko pesmi, bibarij in zgodb. Medtem ko se pogovarjate z drugimi starši, se bodo dojenčki lahko igrali z različnimi igračami, ki podpirajo njihov razvoj. Igrive masaže spodbujajo povezovanje med staršem in dojenčkom ter so zabavne. Lahko jih vključite v rutino pred spanjem ali pa jih uporabite za krajšanje časa med vožnjami. Dojenčki bodo med uricami spoznavali druge dojenčke, kar jim bo pomagalo pri vključitvi v družbo v prihodnosti. Urice so tudi odlično darilo za dojenčke in njihove starše.

Za prijave in več informacij: intuitera@gmail.com / 040 212 889.

V centru so prisotni tudi stalni deležniki. Za njihovo dogajanje spremljajte spletne strani: Ljudska univerza RadovljicaKnjižnica Blaža Kumerdeja Bled, Dnevno varstvo starejših - Dom dr. Janka Benedika

Oglejte si tudi